?>

101 dağcı Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri için Niğde’de

Cumhuriyetin 101. Yılı etkinlikleri çerçevesinde 101 lisanslı dağcı aladağlar’da zirve faaliyeti yapmak için niğde’ye geldi.

Spor - 3 ay önce

Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri çerçevesinde 101 lisanslı dağcı Aladağlar’da zirve faaliyeti yapmak için Niğde’ye geldi.

Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe katılan ulusal ve uluslararası lisanslı sporcular, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayrak törenine katıldı. Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bayrak töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Niğde Valisi Cahit Çelik burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Özellikle Aladağlar, dağcılık açısından Türkiye’nin başkenti. Zorlu zirveleriyle dağcıları sürekli cezbeden inanılmaz bir potansiyele sahip. Niğde’nin marka yüzü olarak da Aladağlar ön plana çıktı. Görev yaptığımız süre içerisinde Aladağlar’ı hem Türkiye’de hem de dünyada tanıtmak için birçok etkinlik yapacağız. Özellikle kurumların, belediyenin paydaş olması, federasyonun destek vermesi çok önemli. TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında 5 vatandaşımızı şehit verdik, onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Makamları ali mekanları cennet olsun. Bu etkinlikte de yarın çıkacağımız zirvede de o şehitlerimizin ruhlarına da Fatiha okuyacağız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet birliğimiz beraberliğimiz olduktan sonra hem içten hem dıştan gelen müdahalelere karşı dimdik ayakta duracak."

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de bu etkinliği sadece sportif bir faaliyet olarak görmemek gerektiğini, Atatürk’ün izinde cumhuriyetin ilke ve değerlerini zirveye taşıyacaklarını ifade etti. Katılan dağcılara teşekkür eden Özdemir; "Dağcılarımızın zirveye atacağı her adım, Türkiye Cumhuriyeti’nin zirveye ulaşmak için sonuca dek azim ve kararlılıkla atacağı bir adım. Her adım Cumhuriyetimize duyulan bir saygı duruşu" dedi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ise Niğde’nin dağcılığın başkenti olduğunu vurguladı. Şenkaynağı, "Bu anlamda Niğde bizim için hem önemli hem vazgeçilmez. Valimiz de bu konuda çok hassas olduğu için biz de federasyon olarak camia olarak elimizden gelen dağcılık camiası için bütün imkanlarımızı buraya seferber edeceğiz. Burada bir dağ evimiz var. Sürekli tırmanışların olduğu Aladağlar bizim için çok önemli. Bu anlamda biz hem yerel yönetim olarak hem federasyon olarak dağcılık sporunun gelişimi açısından burada imkanlarımızı seferber edeceğiz." diye konuştu. Bayrak töreninin ardından sporcular Aladağlar’a hareket etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezindeki öğle yemeğinin ardından Sokulupınar Kamp alanına hareket edecek olan dağcılar, 27 Ekim Pazar günü saat 04: 00’da ise 3 bin 723 metredeki Emler (Engin Tepe) zirvesine hareket edecek. ’101. Yılda 101 Dağcı İle Zirve Faaliyeti’, Niğde Valiliği’nin yayınladığı doğa sporları, doğa turizmi ve doğada yapılan yarış organizasyonlarının güvenli hale getirilmesiyle ilgili yayınladığı genel emre uyularak yapılacak. Organizasyon ekibi tarafından EBS, sosyal medya profilleri, basın bültenleri aracılığıyla iletilen talimatlara uyması zorunlu olan katılımcılar, organizatörler tarafından belirtilen özel şartları ve bunları yerine getirme taahhüdünü kabul etmiş olacaklar.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

İlgili Haberler

Muğla’daki bisiklet takımına önemli takviye

15:32 - Spor

Kayserispor 3 puan hedefinde

15:26 - Spor

Antalya Büyükşehir Belediyesi 15’inci ASFİM hizmete girdi

14:55 - Spor

Sakarya Büyükşehir Basketbol takımı Beylikdüzü’nü evinde ağırlayacak

14:57 - Spor

Galatasaray, Adana Demirspor maçı hazırlıklarına başladı

14:47 - Spor

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş