?>

176 sokak köpeği bekçi köpeği oldu

?stanbul büyükçekmece'de sahipleri tarafından sokağa terk edilen sokak köpekleri artık fabrika, depo ve şantiye gibi işletmeleri koruyor.

Genel - 4 ay önce

İstanbul Büyükçekmece’de sahipleri tarafından sokağa terk edilen sokak köpekleri artık fabrika, depo ve şantiye gibi işletmeleri koruyor.

Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki bakım ve tedavileri yapılan sahipsiz can dostları gönüllülük esasıyla ilçedeki şantiye, fabrika ve atölyelere sahiplendiriliyor. Büyükçekmece Belediyesi tarafından 12 Eylül 2024 tarihinde başlatılan projeye ilgi çığ gibi büyüyor. Sahiplendirme projesi kapsamında bugüne kadar 176 sokak köpeği sahiplendirildi.

15 günde 176 can dost yeni yuvalarına kavuştu

Büyükçekmece Belediyesi, Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde binlerce can dosta bakım ve tedavi hizmeti veriyor. Başlatılan yeni proje çerçevesinde sahipleri tarafından sokaklara terk edilen cins köpeklerin bakım ve tedavileri tamamlandıktan sonra, ilçede faaliyet gösteren fabrika, şantiye, lojistik firması ve atölyelere gönüllük esasıyla sahiplendiriliyor. Büyükçekmece’deki işletmeler belediye web sitesi üzerinden seçtikleri köpekleri talep edebiliyor. Gelen talepler üzerine randevu usulüyle işletmeleri ziyaret eden belediye yetkilileri, şartları uygun işletmelere köpekleri protokolle teslim ediyor. Daha önce sokaklarda yaşam mücadelesi veren 176 cins köpek şimdilerde yeni yuvalarında hem bekçilik yapıyor, hem de sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürüyor.

“En iyi şekilde ağırlanması da insani görevimizdir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni bir proje başlattıklarını belirterek şunları söyledi: “Sokaktaki köpeklerin sayısının azaltılması, kedi ve köpek sayısının azaltılması tabii ki hedefimizdir. Bunların en iyi şekilde bakılması, sokak arkadaşlarımızın en iyi şekilde ağırlanması da insani görevimizdir. Büyükçekmece’deki sokak hayvanlarımız kedilerimiz, köpeklerimiz bundan sonra yeni ailelerine daha yoğun şekilde kavuşacaklar. Hepsinde cip var. Takipleri yapılacak. Ne kadar atölye, fabrika varsa, çok miktarda var. Büyük çapta fabrikalar var. Her birini bu işe özendirerek, sürekli görüşüyorum arkadaşlarımızla. Karşılıklı protokol yapıyoruz.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 0 - Kasımpaşa: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-28 19:17 - Spor

İlgili Haberler

TİKA’dan Bosna Hersek’teki ilk ulusal medikal kurtarma ekibine ekipman desteği

15:10 - Genel

Gaziosmanpaşa Belediyesi ibadethaneleri özenle temizliyor

15:12 - Genel

Vatandaşlar şehrin yarınları için projelerini tek tıkla paylaşacak

15:15 - Genel

EGİAD VE ESİAD ARASINDA 2008’DEN BUGÜNE ORTAK PROJELER

15:02 - Genel

Aksu’nun nüfusu 2 bin 210 kişi arttı

14:58 - Genel

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş