?>

27. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşlerini Ali Gürbüz Kazandı

27. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Ali Gürbüz oldu. Antalyalı Ali Gürbüz, finalde Samsunlu Fatih Atlı ile karşılaştı. Gürbüz büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı kazanarak Seydikemer’in başpehlivanı oldu.

Spor - 6 yıl önce

Seydikemer Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel 27. Yayla Seki Yağlı Güreşleri’ne saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak başlandı. Yaklaşık 150 bin kişinin izlediği güreşleri çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce kişi, Seki mahallesinde buluştu.

Güreşleri Muğla milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri izledi. Yağlı güreşlere Kırkpınar’ın 47 başpehlivanı ile birlikte 800 güreşçi katıldı. Çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana geçen güreşlerde pehlivanlar izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Ağalığı Bayram Önder Akdenizli kazandı

Güreş Ağalığı ihalesine 3 iş adamı katılırken, ihaleyi 258 bin TL veren iş adamı Bayram Önder Akdenizli kazandı.

27. Seki Yağlı Güreşleri, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni de aratmadı. Güreşlerde başpehlivanlık için Ali Gürbüz ile Fatih Atlı karşılaştı. İzleyenlerin büyük heyecanla izlediği final güreşi yaklaşık 1 saat sürdü. Puanlamaya giden 2 güreşçi dakikalarca birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Ali Gürbüz, rakibi Fatih Atlı’yı puanlama içerisinde yaptığı atakla yenmeyi başardı. Gürbüz, karşılaşma sonrasında büyük bir sevinç yaşadı.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ata sporu yağlı güreşin devamını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Genç nesillere sevdirmek için geleneksel olarak etkinliği düzenlediklerini vurgulayan Otgöz, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneği güreşlerde yaşandı. Müsabakalar centilmence geçti. Yağmur yağınca izleyiciler dağılacak zannettik. Vatandaşlarımız tribünlerin altına sığındı ve yağmur dinince izlemeye devam etti. İlgiden memnunuz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

“Teknelerle Marmaris Tarihi” sergisi açılıyor

2018-08-17 09:56 - Marmaris

Sünger Bob Oynayalım Dedi, 5 Yaşındaki Çocuğu Tuvalette Taciz Etti

2018-08-17 09:30 - Asayiş

Yamaç Paraşütüyle Atlayan Tatilcilerin Zor Anları

2018-08-17 12:30 - Genel

Chp Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay Oldu

2018-08-13 18:30 - Siyaset

Ak Parti İl Başkanı Meteden Büyük Kongre Açıklaması

2018-08-15 13:30 - Siyaset

Yerel Tohum Merkezi Açıldı

2018-08-17 01:00 - Ekonomi

Okulum Bir (İnci) projesi

2018-08-13 10:34 - Genel

İdo Tatlısesden Kanguru Dansı

2018-08-14 16:30 - Magazin

Selahattin Dedeye Devlet Sahip Çıktı

2018-08-18 23:30 - Genel

27. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşlerini Ali Gürbüz Kazandı

2018-08-20 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Kayserispor-Konyaspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

12:47 - Spor

Sivasspor - Beşiktaş maçında Ali Şansalan düdük çalacak

12:42 - Spor

Denizli’de polisin düzenlediği ’Mahallemde Maç Var’ futbol turnuvası başladı

12:12 - Spor

Grekoromen güreş müsabakaları sona erdi

12:10 - Spor

TVF Kadınlar 2. Lig’de play-off’lar 7-8-9 Şubat’ta oynanacak

12:00 - Spor

Günün Manşetleri

Hollanda Belediyeler Birliği Tarsus’u Keşfetti

10:59 - Kültür Sanat

Her 100 Bin Kişiden 200’ünde Görülüyor

16:57 - Sağlık

Saç Sağlığını Korumak İçin Doğru Ürün Kullanımı Önemli

16:47 - Sağlık

Beşiktaş, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Başladı

16:39 - Spor

20 Yıldır Her Gün Mezarlığı Temizliyor

16:37 - İnsan