?>

27 yaşındaki doktor ameliyatta can vermişti, ailesinden şoke eden iddia

Halil ibrahim (60) ve hülya sargın (51)

Asayiş - 1 yıl önce

Kırıkkale’de 27 yaşındaki Dr. Melike Sargın İlhan, görev yaptığı Tıp Fakültesi Hastanesi’nde girdiği böbrek taşı ameliyatında hayatını kaybetti. 23 Nisan günü resmi tatilde kızlarının ameliyata alındığını belirten acılı aile, ameliyatı uzman doktorlar yerine asistanların yaptığını iddia ederek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi alan Dr. Melike Sargın İlhan, 23 Nisan Salı günü görev yaptığı kurumda böbrek taşı ameliyatına girdi. Asistanlar tarafından yapıldığı iddia edilen ameliyatta, Dr. Melike 6 saat süren ameliyatın ardından entübe edildikten sonra hastanede hayatını kaybetti. 27 yaşındaki Melike’nin babası Halil İbrahim (60) ve annesi Hülya Sargın (51) ise ameliyata giren asistan doktorlar hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Genelgeye dikkat çekildi

Aile tarafından "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan açılan dava evrakında, Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı "B.10.0.THG.0.10.00.02-251-99-12894" sayılı genelge hatırlatıldı. 2011 tarihli genelgede, "Sağlık Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca hiçbir asistan doktor, henüz almadığı bir diplomanın ameliyatını gerçekleştiremez. Uzmanlık bilgi ve becerisi gerektiren her türlü müdahale ve tıbbi uygulamaların mutlaka ilgili eğitim sorumlusu veya uzman sorumluluğunda ve nezaretinde yapılmalıdır" ifadeleri yer alıyor.

Baba Halil İbrahim Sargın, İHA muhabirine, ameliyat sırasında uzman doktorların olmadığını iddia ederek, ameliyatı yapan üroloji ve anestezi asistanlardan şikayetçi olduklarını söyledi. "Biz çok acılıyız"

Entübe edildikten sonra kızının hayatını kaybettiğini anlatan Sargın, "Acildeki doktorlar ’üroloji doktorlarına haber verelim’ dedi. Üroloji doktoruyla konuştular. ’6 milimetre taş var, çok basit bir şekilde bu taşı alırız’ dediler. Saat 10.00’da içeriye aldılar. Çocuğum bir türlü dışarıya çıkmadı. Doğru dürüst bilgi de vermediler. Bize öldükten sonra haber verdiler. Ankara’dan tanıdık doktorları çağırdık. Onlar geliyor, bunların ilgili uzmanı Anabilim Dalı Başkanı gelmiyor. Ameliyatı yapanlar, üroloji asistanı ve anestezi asistanı. Sonra geldiler, ortalığı toplamaya çalıştılar ama bir türlü toparlayamadılar. Çocuğu orada entübe ettiler, sonra da öldü. Biz çok acılıyız, başkaları yaşamasın. Savcılığa şikayetçi olduk" dedi. "Melike’min 1 saatlik ameliyatı oldu 6 saat"

Resmi tatilde kızını ameliyata aldıklarını ifade eden anne Hülya Sargın da, "Ameliyatın olacağını söylediler. 23 Nisan’da da ameliyata giriyor, resmi tatildi. Bir saatlik ameliyat oldu, 6 saat. Benim kızımı öldürdüler. Hısımım ile beraber bekliyorum. ’Mine, ben buradan kaçacağım, Melike’min 1 saatlik ameliyatı 6 saat oldu. Ben gideceğim kızımı oradan alacağım’ dedim. Aradan bir süre sonra güvenlikler geldi. Beni odaya götürdüler. Dediler ki ’kızın entübe oldu.’ Bir böbrek taşından entübe olur mu? ’Entübe oldu’ dediler" şeklinde konuştu. "Benim kızım ihmalden öldü"

Kızının ihmalden hayatını kaybettiğini iddia eden Sargın, "Oradaki doktorlar beni kızımın yanına götürdü, benim o zayıf yavrum olmuş kocaman. O kadar acı ki benim kızım geri gelmeyecek. Ama başkalarının annesi de babası da yanmasın diye bu konunun sonuna kadar arakasındayım. Güvenlik sarmış, o narkoz veren doktorlar geliyorlar, ’sakın bana o kelimeyi kullanmayın’ dedim. ’Başımız sağ olsun’ dedi. Benim kızım ihmalden öldü, ben hastaneden şikayetçiyim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

BU TEKNE EGE’DE İLK MARMARİS'TE ÜRETİLİYOR

2024-05-06 11:19 - Gündem

Evinden adeta cephanelik çıktı

2024-05-05 22:43 - Asayiş

İlgili Haberler

Van’da kamyonet yan yattı: 1 yaralı

15:00 - Asayiş

Muş’ta jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

15:01 - Asayiş

Bahçesaray’da ev yangını: Dumandan zehirlenen 14 yaşındaki çocuk öldü

14:44 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazasında kadın sürücü yaşamını yitirdi

14:30 - Asayiş

Hakkında 15 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

14:31 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kemik Tümörlerinde Erken Tanı Hayati Önem Taşıyor

13:16 - Sağlık

146 Aranan Şahıs, Şafak Operasyonuyla Yakalandı

12:47 - Asayiş

Şehit babasının en buruk babalar günü

12:36 - Genel

Hediyelik Eşya Dükkanıyla 10 Yıldır Ayakta

12:21 - Ekonomi

Bitkisel Zayıflama İlaçları Tehlike Saçıyor

10:46 - Sağlık