?>

350 motosiklet tutkunu gaziler için turladı

Ankara büyükşehir belediyesi ve harley davidson sahipleri ankara chapter yönetimi, gaziler haftası dolayısıyla ‘gaziler sürüşü’ etkinliği düzenledi

İnsan - 5 ay önce

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Harley Davidson Sahipleri Ankara Chapter Yönetimi, Gaziler Haftası dolayısıyla ‘Gaziler Sürüşü’ etkinliği düzenledi. Bu yıl 16’ncısı düzenlenen sürüş etkinliğine Türkiye’nin dört bir yanından gelen 350 motosiklet tutkunu katıldı. Motorcular, şehit yakınları ve gazilerle birlikte Ankara turu yaptıktan sonra Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Gaziler Sürüşü” etkinliğine destek verdi.

Harley Davidson Sahipleri Ankara Chapter Yönetimi tarafından düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından Başkente gelen 350 Harley Davidson tutkunu, motorlarının arkasına gazileri, gazi ve şehit yakınlarını alarak Başkent turu yaptı.

Turun ardından Anıtkabir’e giden motorcular Ulu Önder Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteği devam edecek

Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Celal Ünal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve Harley Davidson Sahipleri Ankara Chapter Başkanı Önder İlbay ile şehit yakınları, gaziler ve motorcular katıldı.

Toplum içinde gazilere olan duyarlılığı artırmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Celal Ünal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verişinin 103’üncü yılı münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü olarak Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Harley Davidson motosiklet ekibi ve gazilerimizle birlikte bu anlamlı günde buluşarak kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyoruz” dedi. “Onları onore etmek bizim boynumuzun borcudur”

Gaziler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlediği için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ise, “Ankara’da 16’ncı kez bu sürüşü gerçekleştiriyoruz. Harley Davidson Sahipleri ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’nin ortaklaşa yürütmüş olduğu projede ’16. Gaziler Sürüşü’nde hem gazilerimizle motosikletçilerin bir araya gelmesini sağlamak hem de Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilişinin 100’üncü yıl dönümünü hep birlikte kutlamak ve Gazi’nin makamına tekrar Anıtkabir’de gitmek için burada bulunmaktayız. Sivil toplum örgütleri bir araya gelerek bazı projeler gerçekleştiriyor. Bunu kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği hâlinde yapmak istiyoruz. Burada Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da yetkilileri var. Hep birlikteyiz, güzel bir program olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

“Gaziler Sürüşü”nün 16’ncısını düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Harley Davidson Sahipleri Ankara Chapter Başkanı Önder İlbay da şöyle konuştu:

“Bu sene etkinlik için Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Ankara Emniyetinden ve Ankara Valiliğinden aldığımız desteklerle ortaya güzel bir şeyler çıkartmaya çalışıyoruz. Amacımız gazilerimiz ile ilgili bir farkındalık oluşturmak. Gazilerimiz bu vatanın bütünlüğü için, milli değerlerimiz için hiç düşünmeden canlarını tehlikeye atmışlar, bu uğurda gazilik unvanına erişmişler. Onları onore etmek bizim boynumuzun borcudur.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray, Gaziantep FK ile 11. Kez Karşılaşacak

2024-09-16 13:32 - Spor

Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 0

2024-09-15 17:16 - Spor

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

İlgili Haberler

Adıyaman Belediyesi Ramazan ayında 50 bin kişiye iftar yemeği verecek

23:04 - İnsan

İl Özel İdare ekipleri hamile kadın için seferber oldu

20:54 - İnsan

Kırıkkale Valisi Makas: "Devletin imkanları milletin emrinde"

19:25 - İnsan

Çorum’da ilginç evlilik teklifi: Traktörle tarlaya yazdı, "evet" cevabını aldı

18:21 - İnsan

"Maziden İstikbale Asırlık Şifa" eserinin sergisi açıldı

18:25 - İnsan

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat