?>

47. Uluslararası Aksu Festivali 19 Mayıs’ta başlıyor

Giresun belediye başkanı fuat köse aksu festivali tanıtımı

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenecek 47. Uluslararası Aksu Festivali için bugün bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun’da halk tarafından “Mayıs Yedisi” olarak adlandırılan ve binlerce yıllık geçmişe sahip olduğu iddia edilen festival bu yıl 19-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse düzenlediği basın toplantında, festivalin tüm maliyetinin sponsorlar tarafından karşılandığını ve belediyeye bir yük getirmediğini söyledi.

Başkan Köse yaptığı açıklamada, "Uzun bir aradan sonra Giresun’da tekrar yapılacak olan Aksu Festivali’ni en iyi şekilde hazırlamak için birlikte çalıştık. Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve iş dünyasından destekçilerimizle birlikte festivali düzenlemek için çaba gösterdik. Bu yılki festivalimizin maliyeti yaklaşık olarak 10 milyon lira olmasına rağmen, iş birliğiyle neredeyse sıfıra indirdik. Giresunlu iş insanlarının ve destekçilerimizin yanımızda olduğunu bilmek bizim için gurur verici. Ayrıca ismini açıklamak istemeyen birçok iş insanı ve destekçimize de teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle festivalimizi şimdiden büyük bir başarıya dönüştürdük" ifadelerini kullandı.

Köse ayrıca, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çevre il ve ilçelerdeki belediye başkanlarıyla Giresunlu tüm siyasetçilerin festivale davet edildiğini açıkladı.

19 Mayıs günü başlayacak festival kapsamında geleneksel ritüellerin yanı sıra birçok konser, sergi, halk oyunları gösterisi, Solo Türk gösteri uçuşu ve Haluk Levent konseri sahnelenecek. Bu yıl maliyet artışları ve zaman darlığı nedeniyle yurtdışından katılımın az olması beklenen festivalde Gürcistan ve Slovakya’dan halk oyunları ekipleri yer alacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

İlgili Haberler

Terme’de yaz coşkusu zirveye çıkıyor

17:39 - Kültür Sanat

Konyaaltı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu uluslararası arenada yarışacak

17:40 - Kültür Sanat

Karagöz Halkdansları Topluluğu’ndan Üsküp’te gururlandıran birincilik

17:42 - Kültür Sanat

Sempozyum kitap oldu

17:35 - Kültür Sanat

Büyükşehir, ‘Bursa Tanpınar Yılı’nı ilan etti

16:15 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kaçak Elektrik Operasyonu

16:04 - Genel

Yanan Orman Arazilerinin Akıbeti Tartışılıyor

15:47 - İnsan

Celal Kuzu, Türkiye üçüncüsü oldu

15:19 - Spor

Ailesini Katleden İtfaiye Erinin Cenazesi Gizlice Defnedildi

15:14 - Asayiş

Üreticilere zeytin sineği uyarısı

15:07 - Genel