?>

Ormanlık Alandaki Zorlu Parkurda 85 Sporcu Kıyasıya Mücadele Etti

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda dağ bisikleti yarışı yapıldı. Sporcular, zorlu parkurda kıyasıya mücadele verdiler.

Spor - 3 yıl önce

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yurt dışından sporcuların da katılımıyla Bodrum MTB Cup Bisiklet Yarışı düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile Çamlık Mahallesi içerisinde kalan ormanlık alanda gerçekleştirilen yarış, büyük heyecana sahne oldu.

Mehmetcan Balcı isimli sporcu yarış öncesi yaptığı açıklamada, “Çok güzel, özenle hazırlanmış bir parkur. Toprak yapısı Akdeniz’e özel bir parkur. Çok güzel inişler var, çok güzel tırmanışlar var” diye konuştu.

Orkan Ege Ürer isimli sporcu, daha önceki katıldığı yarışmalarda dereceler elde ettiğini ifade ederek, “Bu yarışta ne olacak bilmiyorum. Parkurda belli olacak. Çünkü rakiplerimin nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi.

Verilen startın ardından ormanlık alan içerisindeki 7 kilometrelik parkurda yarışan 3 ülkeden 85 sporcu, düşe kalka mücadele verdi. Parkurun engebeli olmasından dolayı bisikletinin tekerleri patlayanlar oldu. Kimileri de kaza geçirerek yarışı bırakmak durumunda kaldı.

Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Oğuzhan Soylu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Biliyorsunuz Avrupa Birliği Hareketlilik Haftası var. Etkinlik bu kapsamda gerçekleştiriliyor. Amacımız insanlar hareket etsin, sosyalleşsin, oturmasın. Özellikle bu pandemi döneminde tüm insanlar eve tıkıldı kaldı. Buna karşı insanları dışarı çıkartalım, hareket ettirelim istedik. Bu kapsamda burada bisiklet Bitez’de de yürüyüş, jimnastik türü etkinliklerle devam edecek. Çok dolu bir gün geçecek. Gün sonuna kadar durmayacağız.”

Yarış sonrası Bitez Mahallesi’nde sporcular ve vatandaşların katılımı ile trafiğe kapalı alanda halk turu yapıldı, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bodrum ‘Eşitlikçi Kent Olma Yolunda Hızla İlerliyor

2021-09-13 18:00 - Siyaset

Umut Açıkgöz Azka Sahnesini Salladı

2021-09-13 18:30 - Yaşam

İşten Sesler Korosu, Bodrumun Yaralarını Sarmak İçin Muhteşem Bir Konser Verdi

2021-09-14 09:30 - Yaşam

Ece Mumay, Marmariste Sevenleri İle Buluştu

2021-09-18 13:00 - Yaşam

Bodrum Antik Tiyatroda Finali Sertab Erener Yaptı

2021-09-13 18:00 - Yaşam

Marmarisliler Sakiler Grubu İle Unutulmaz Bir Gece Yaşadı

2021-09-12 14:30 - Yaşam

Tff 3. Lig: Fethiyespor: 5 - Esenler Erokspor: 1

2021-09-12 22:30 - Spor

Büyükşehir Satranççısı Dünya Şampiyonasında Türkiyeyi Temsil Edecek

2021-09-13 15:00 - Spor

Kaymakam Bayar, Bodrumlu Şampiyonu Tebrik Etti

2021-09-17 18:30 - Spor

Ormanlık Alandaki Zorlu Parkurda 85 Sporcu Kıyasıya Mücadele Etti

2021-09-18 18:00 - Spor

İlgili Haberler

 MUĞLASPOR, ETİMESKUT BELEDİYESPOR KARŞILAŞMASINDA GALİBİYET HEDEFLİYOR

11:47 - Spor

Can Sevim: "Bizim açımızdan yegane iyi olan şey, muhteşem taraftarımızdı"

11:19 - Spor

Muratpaşa’da 16 noktada ücretsiz step, zumba ve pilates kursları başlıyor

11:21 - Spor

Muğla Ege Yıldızları’nın sporcuları Dünya Kupası’nda çeyrek finalde

11:19 - Spor

Karamanlı sporcular Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda madalyalarla döndü

11:12 - Spor

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık