?>

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Güney Kore açıklaması: “Siyasi anlaşmazlıkların hukuka uygun olarak çözülmesini bekliyoruz”

Abd dışişleri bakanı blinken’dan güney kore açıklaması: €?siyasi anlaşmazlıkların hukuka uygun olarak çözülmesini bekliyoruz”

Siyaset - 3 ay önce

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un ilan ettiği sıkıyönetimin yürürlükten kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Siyasi anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde ve hukukun üstünlüğüne uygun olarak çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından ilan edilen, ancak 6 saat sonra yürürlükten kaldırılan sıkıyönetim kararına ABD hükümetinden tepki geldi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kore’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Yoon’un ülke anayasası ve Ulusal Meclis tarafından verilen karar uyarınca sıkıyönetim uygulamasını iptal etme kararını “memnuniyetle karşıladıklarını” belirten Blinken, “Siyasi anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde ve hukukun üstünlüğüne uygun olarak çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Blinken, Güney Kore halkına ve ortak demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayanan ABD-Güney Kore ittifakına olan desteklerinin sürdüğünü vurguladı.

6 saat süren sıkıyönetim siyasi krize neden olmuştu

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, muhalefetin devlet karşıtı faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek sıkıyönetim ilan ettiğini açıklamıştı. Güney Kore Kara Kuvvetleri Komutanı Park An-su sıkıyönetim komutanı olarak atanırken, meclis ve siyasi partilerin faaliyetleri yasaklanmıştı. Ancak, Ulusal Meclis’te yapılan acil toplantıda sıkıyönetimin kaldırılması yönünde karar alınmıştı. Gelişmeler üzerine geri adım atan Yoon, sıkıyönetim uygulamasının sonlandırıldığını duyurmuştu. Yoon’un ilan ettiği sıkı yönetim yaklaşık 6 saatin ardından sona ererken, gelişmeler ülkede siyasi krize neden olmuştu. Muhalefet partileri Yoon’a istifa etme çağrısında bulunmuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

İlgili Haberler

Kardeş Şehir Protokolü onaylandı

17:39 - Siyaset

Merkezefendi’de kadınlar iftar sofrasında bir araya geldi

17:15 - Siyaset

SBB Meclisi 46 gündem maddesini görüştü

16:50 - Siyaset

DEM Parti’den CHP’ye ziyaret

16:36 - Siyaset

Manisalı kadın muhtarlar Ankara’da birlik ve dayanışma mesajı verdi

16:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ayva Kebabı Ramazan’da Yoğun İlgi Görüyor

17:00 - İnsan

Pastırmacılar Ramazan Satışlarından Memnun

16:52 - Ekonomi

Hızlı Tren Şantiyesinde Kaya Düşmesi

16:49 - Asayiş

Yeni Evli Hemşire Eşi Tarafından Öldürüldü

14:55 - Asayiş

Kansızlık, Hamilelikte Ciddi Sorunlara Yol Açabilir

13:50 - Sağlık