?>

ABD, Dominik Cumhuriyeti’nde Venezuela hükümetine ait uçağa el koydu

Abd dışişleri bakanlığı, venezuela devlet başkanı nicolas maduro'nun kullandığı uçağa "yaptırımların ihlal edildiği" gerekçesiyle dominik cumhuriyeti'nde el koyduklarını duyurdu.

Siyaset - 3 saat önce

ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kullandığı uçağa "yaptırımların ihlal edildiği" gerekçesiyle Dominik Cumhuriyeti’nde el koyduklarını duyurdu.

ABD hükümeti, Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun Dominik Cumhuriyeti ziyareti sırasında ülkedeki Venezuela hükümetine ait bir uçağa el koydu. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kullandığı uçağa yaptırımların ihlal edildiği gerekçesiyle el koyulduğu belirtildi. ABD yaptırımlarının ve ihracat kontrollerinin ihlal edilmesi ile kara para aklama nedeniyle hukuki müsadere davası açmak için bir temel olduğuna karar verildiği ifade edildi. Venezuela’ya ait Dassault Falcon 200 uçağının Maduro hükümetindeki üst düzey yetkililer tarafından Yunanistan, Türkiye, Rusya, Nikaragua ve Küba seyahatlerinde kullanıldığı aktarıldı. "ABD yaptırımlarından kaçınılmasına yönelik her türlü plana karşı koymaya devam edeceğiz"

Resmi ziyaret çerçevesinde Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilisinin uçağa resmen el koyulmasına ilişkin belgelerin imzalandığı sırada başkent Santo Domingo’daki La Isabela Uluslararası Havaalanı’ndaydı. Bakan Rubio sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD yaptırımlarından ve kara para aklamadan kaçınmak için kullanılan bu Venezuela uçağına el koyulması, gayri meşru Maduro rejimini yasa dışı eylemlerinden sorumlu tutma kararlılığımızın güçlü bir örneğidir. Dominik Cumhuriyeti ve bölgesel ortaklarımızla birlikte ABD yaptırımlarından kaçınılmasına yönelik her türlü plana karşı koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD geçtiğimiz Eylül ayında yine Dominik Cumhuriyeti’nde Venezuela hükümetine ait bir uçağa el koymuştu. Venezuela-ABD gerilimi

Maduro’nun Temmuz 2024 seçimlerindeki zaferi, muhalefet, uluslararası gözlemciler ve ABD de dahil olmak üzere çok sayıda ülke tarafından reddediliyor. Maduro hükümeti, ABD ve diğer ülkelerin yaptırımlarına tepki gösterirken, bunların Venezuela’yı çökertmek için tasarlanmış "ekonomik savaş" anlamına gelen gayrimeşru önlemler olduğunu belirtiyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Türk yüzücü ‘Guienness Yılın Performansı’na aday

2025-02-04 11:21 - Spor

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

İlgili Haberler

Yeni Merkez İtfaiye Binası’nın açılışı yoğun katılım ve coşkuyla yapıldı

12:47 - Siyaset

Ulaşım ve taşıma sektörü esnafına U-ETDS sisteminin işleyişi anlatıldı

12:43 - Siyaset

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Macit: "Meslek liselerindeki algıyı değiştirip daha fazla insanı yönlendirmemiz gerekiyor"

12:27 - Siyaset

İran dini lideri Hamaney: "ABD ile müzakere hiçbir sorunu çözmez"

12:17 - Siyaset

’Kılıçlı Yemin’ teğmenleri masum değil

10:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor

Van-İran Sınırında Güvenlik Önlemleri Artıyor

12:07 - Asayiş

MİT’ten Hakurk’ta Nokta Operasyon!

11:10 - Asayiş