?>

ABD: "Hamas’ın müzakerelere katılmasına ihtiyacımız var"

Abd: "hamas'ın müzakerelere katılmasına ihtiyacımız var" (arşiv)

Siyaset - 5 ay önce

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Mısır’ın başkenti Kahire’de dün başlayan Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada, Hamas’ın da İsrail, ABD, Mısır ve Katar’dan müzakerecilerin katıldığı görüşmelere katılması gerektiğini vurguladı.

ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması için müzakereler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen müzakereler dün Mısır’ın başkenti Kahire’de başladı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby müzakerelere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamalarda, görüşmelerin “yapıcı” geçtiğini ve bazı ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. Tüm tarafların önerilen anlaşmanın uygulanması için bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Kirby, Hamas’ın da İsrail, ABD, Mısır ve Katar’dan müzakerecilerin katıldığı görüşmelere katılması gerektiğini ifade etti. Kirby, “Biz buradayız. Onlar da Kahire’de. Hamas’ın görüşmelere katılmasına ve detaylardaki tıkanıklığın derinine inmeye ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde ve hafta sonu boyunca buna odaklanacağız” dedi. “Mısır ve Katar, Philadelphia Koridoru ve Refah konusundaki yeni bir öneriyi Hamas’a iletecek”

İsrail gazetesi Haaretz’in haberine göre Mısır ve Katar, İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD ve iç istihbarat servisi Shin Bet tarafından dün Kahire’de sunulan Philadelphia Koridoru ve Refah sınır kapısı konusundaki yeni bir öneriyi Hamas’a iletecek. Gazete, İsrailli bir kaynağa dayandırdığı haberinde bu hamlenin “göreceli bir ilerlemeye” işaret ettiğini belirtti. Haaretz ayrıca İsrailli bir kaynağın “Perşembe günü Kahire’de yapılan heyetler arası toplantı yapıcıydı. Mısır ile İsrail arasında Philadelphia Koridoru konusundaki boşlukları kapattı. Şimdi Hamas’ın tutumunu bekliyoruz” dediğini aktardı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump: "İran beni öldürürse yok olur"

02:44 - Siyaset

Trump’tan İran’a "maksimum baskı" kararnamesi

23:47 - Siyaset

Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara’nın eşi Latife El Durubi’yi ağırladı

22:16 - Siyaset

MHP’li Özdemir: "Somali askeri anlamda Türkiye’den edindiği tecrübeyle terörle mücadelede önemli mesafe katetmiştir"

22:15 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye’ye yeni dönemde de gerekli desteği vereceğiz"

21:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gassallar, Asrın Felaketinin Zorlu Yükünü Anlattı

16:32 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı Başladı

16:29 - Gündem

Beşiktaş’ın Cacace Planı Suya Düştü

16:26 - Spor

2 Yaşındaki Çocuk Su Dolu Çukura Düştü

16:26 - Asayiş

Kick Boks Şampiyonu Cami Görevlisini Dövdü

15:55 - Asayiş