?>

Adalet Bakanı Tunç: “Milletimiz tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir”

Adalet bakanı yılmaz tunç, “hainlerin karşısında dimdik duran milletimiz, onurlu mücadelesiyle tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir” dedi.

Asayiş - 10 ay önce

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hainlerin karşısında dimdik duran milletimiz, onurlu mücadelesiyle tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir” dedi.

Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ettiğini bildirdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde tüm darbeleri ve darbe girişimlerini lanetlediğini kaydeden Tunç, “Vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişimi, aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullandı.

Tunç, darbelerle, muhtıralarla, kumpaslarla, sokak olaylarıyla amacına ulaşamayan vesayetçi zihniyetin FETÖ eliyle anayasal düzeni ve milli iradeyi yok etmek istediğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızı ve halkın oylarıyla seçilmiş hükümeti devirmeye kalkışmıştır. Aziz milletimiz, tıpkı Milli Mücadele’de olduğu gibi 15 Temmuz’da da hainlere geçit vermemiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara akın ederek vatan ve bayrak aşkıyla yeni bir kahramanlık destanı yazmıştır. Hainlerin karşısında dimdik duran milletimiz, onurlu mücadelesiyle tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir.”

“Darbe girişiminin önlenmesinde en önemli unsurlardan bağımsız yargıdır”

Darbe girişiminin önlenmesindeki en önemli unsurlardan birinin tarafsız ve bağımsız yargı olduğunu kaydeden Tunç, “Darbe girişiminin ilk anından itibaren Cumhuriyet başsavcılıkları soruşturmalarını başlatmış, darbeciler hakkında gözaltı ve tutuklama kararları vermiştir. Yargı mensuplarının gösterdiği kahramanlık, geçmişteki darbelerde cuntacıları ‘hazır ol’da bekleyen vesayetçi yargı anlayışının tarihe karıştığının en önemli göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Tunç, 15 Temmuz’la birlikte Türkiye’de darbeler döneminin bir daha açılmamak üzere kapandığını belirten Tunç, şöyle devam etti:

“Geçmişten geleceğe kurduğumuz köprünün harcını birliğimizle, kardeşliğimizle, istiklal aşkıyla, vatan ve millet sevgisiyle karmaya devam edeceğiz. Vesayetçi zihniyete, ülkemiz üzerinde oyun kurmak isteyen şer odaklarına asla müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmeyi sürdüreceğiz. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere ülkemizin huzurunu hedef alan hiçbir terör örgütüne göz açtırmayacağız.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

SANTRAL DAVASI REDDEDİLDİ, MUĞLALI ÇEVRECİLER AYAKTA

2024-07-09 13:20 - ÇEVRE

FECİ KAZA ARAÇ KAMERASINA YANSIDI

2024-07-13 11:47 - Asayiş

İlgili Haberler

Maltepe’de kontrolden çıkan otomobil gölete uçtu

06:02 - Asayiş

Akdeniz’deki 6 büyüklüğündeki deprem Muğla’da hissedildi

02:25 - Asayiş

15 yaşındaki genç, husumetlilerinin silahlı saldırısına uğradı... O anlar kamerada

02:00 - Asayiş

Baba, oğlunu vurdu

01:41 - Asayiş

Çankırı Kalesi’nden kayalıklara düştü, ekipler seferber oldu

01:33 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş