?>

Adana’da ilk iftarda kebapçılar doldu taştı

Adana'da 11 ayın sultanı ramazan ayında kebap severler iftarda kebapçılara akın etti.

Ekonomi - 3 ay önce

Adana’da 11 ayın sultanı Ramazan ayında kebap severler iftarda kebapçılara akın etti.

Esnaf, Ramazan ayı nedeniyle hareketli günler geçiriyor. İlk iftar öncesi lokantalar tıka basa dolarken bazı mekanlar kaldırımlara da masa sandalye koyarak hizmet verdi. Adanalılar da iftarda kebapçılara giderek oruçlarını Adana kebap ile açtı. Bazı Adanalıların sahurda bile kebapçılara giderek ciğer yiyip sahurunu yaptığı öğrenildi. Ramazanla birlikte hareketlilik artarken esnafın da yüzü gülüyor. "Ocaklar hiç boş kalmıyor"

Kebapçı Uğur Aydın, "Çok şükür Ramazan ayına kavuştuk. Ocaklar hiç boş kalmıyor. Esnafın yüzü ilk günde güldü ama inşallah hep esnafın yüzü güler" ifadelerini kullandı. "1 kişilik Adana Kebap 355 TL"

Adana Kebap’ın 355 TL’den satıldığını ve Ramazan menüsü dayatmasının olmadığını anlatan Aydın, "Bizde fiks menü dayatması yok. İnsanlar ne yemek istiyorsa, ne içmek istiyorsa onu yiyip içsin. Şu anda 1 kişilik Adana Kebap 355 TL" dedi. "Adana Kebap yemekten lezzet duyuyoruz"

İftarda kebapçıya gelenlerden Ömer Bakırhan, "Adana Kebap yemekten lezzet duyuyoruz. Her zaman yediğimiz bir lezzet ama Ramazan’da yemenin keyfi başka" diye konuştu. "İlk orucumu da kebapla açmak istedim"

Arkadaşlarıyla birlikte kebapçıya gelen Mustafa Talha Kamçı, "Ben aslında İzmirliyim. Ege bölgesinde böyle bir kültür maalesef yok. Adana Kebap’ı seviyordum ve ilk iftarımı da kebapla yapmak istedim. Burada sahurda ciğer kültürü de varmış. İnşallah ilerleyen günlerde sahurda ciğer yiyeceğeyim" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Babalar Günü esnafın beklentisini karşılamadı

14:36 - Ekonomi

Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya önemli destek

13:34 - Ekonomi

YDKB Genel Başkanı Toraman: "Değişiklikler, bazı alanlarda olumlu adımlar içerse de uygulamada aksaklıklar doğurmaya açık"

12:56 - Ekonomi

EGİAD, Paris’te VivaTech 2025 fuarı ve uluslararası iş birliği temaslarına katıldı

11:26 - Ekonomi

Aho peyniri için coğrafi işaret başvurusu yapıldı

09:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel