?>

Adıyaman’da Kalkınma Çalıştayı yapılacak

Adıyaman belediye başkanı abdurrahman tutdere, istihdam öncelikli projelerde işbirliğini geliştirmek üzere ankara ostim organize sanayi bölgesini ziyaret etti. Ziyarette, adıyaman kalkınma çalıştayı yapılması kararlaştırıldı.

İnsan - 1 yıl önce

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, istihdam öncelikli projelerde işbirliğini geliştirmek üzere Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Ziyarette, Adıyaman Kalkınma Çalıştayı yapılması kararlaştırıldı.

Başkan Tutdere’yi OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Başkanvekili Sıtkı Öztuna, OSTİM Vakfı Müdürü Gülnaz Karaosmanoğlu ve OSTİM OSB İstihdam Ofisi Koordinatörü Neslihan Günay karşıladı.

Nazik misafirperverliklerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve heyetine teşekkür eden Başkan Tutdere, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım alan Adıyaman’da en önemli sorununun istihdam olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük üretim lokomotifi olan OSTİM ile istihdam öncelikli işbirliği geliştirmek istediklerini dile getiren Başkan Tutdere, “6 Şubat depremlerinde Hatay’dan sonra en fazla yıkımın olduğu şehir bilindiği üzere Adıyaman. Barınma en temel sorun olmakla birlikte, işsizlik çok hat safhada. Belediyecilik yalnızca kaldırım, altyapı yapmak değil, hemşehrilerimize seçimde şehrimizi sosyal ve ekonomik olarak da kalkındıracağımızın sözünü verdik. OSTİM olarak Türkiye’nin en büyük üretim kentisiniz. Sizinle istihdam öncelikli projeler geliştirmek Adıyaman’ımıza büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Başkan Tutdere’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da, deprem döneminde OSTİM olarak ilk yardımları Adıyaman’a yaptıklarını hatırlatarak “Deprem sürecinde sadece Adıyaman’a 175 TIR yardım malzemesi gönderdik. Ancak yardım ederek bu sürecin aşılamayacağı çok aşikar. Bizler OSTİM olarak deprem döneminde olduğu gibi şimdi de Adıyaman’a her türlü desteğe hazırız. İstihdama dönük işbirliği ve projelerle ilgili olarak ekibimiz ve imkanlarımızla Adıyaman’ın yanındayız” diye konuştu.

Başkan Tutdere, ayrıca İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Salih Yılmaz ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcıları Sayın Refik Tuzcuoğlu, Fatma Varank ve Hasan Suver’i de ziyaret ederek yatırım ve imar konularında temaslarda bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

MARMARİS'TE SU KESİNTİSİ UYARISI

2024-06-04 20:42 - Marmaris

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

AVRUPA’DAKİ YEŞİL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE İÇİN FIRSAT MI TEHDİT Mİ?

2024-06-04 15:56 - ÇEVRE

MARMARİS'TE KUŞLARIN RESİTALİ

2024-05-29 13:52 - Marmaris

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2024-05-29 15:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Çocuk ve ailelerin yeni buluşma noktası Merry Kids Denizli’nin hizmetine girdi

11:26 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den kene ve diğer zararlılara karşı tedbir amaçlı ilaçlama

11:21 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir, orman yangını riskine karşı tedbirlerini artırdı

11:21 - İnsan

Yıllardır sokak sokak dolaşıp kaset satmaya çalışıyor

11:21 - İnsan

Bayırköy’de yeni imar alanında çalışmalar başladı

11:09 - İnsan

Günün Manşetleri

8.8 ton sahte alkol ele geçirildi

09:50 - Asayiş

Meteoroloji’den kavurucu sıcaklık uyarısı

09:49 - Gündem

Formula 1 Heyecanı Britanya Grand Prix'siyle Devam Ediyor

09:37 - Spor

Havuzlar Sağlık Riski Taşıyor

09:25 - Sağlık

Konut Kredisi Faizleri Düşünce Fiyatlar Artacak

09:16 - Ekonomi