?>

Adıyaman’da üreme sağlığını geliştirme etkinliği düzenlendi

Adıyaman üniversitesi kadın sorunları uygulama ve araştırma merkezi ile sağlık bilimleri fakültesi ebelik bölümü iş birliğinde vartana geçici yaşam alanında “kadın üreme sağlığını geliştirme” etkinliği düzenlendi.

İnsan - 9 ay önce

Adıyaman Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü iş birliğinde Vartana Geçici Yaşam Alanında “Kadın üreme sağlığını geliştirme” etkinliği düzenlendi. Uluslararası Ebelik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde kadınlara iki gün boyunca geniş çaplı eğitim verildi.

Adıyaman Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü iş birliğinde Vartana Geçici Yaşam Alanında “Kadın üreme sağlığını geliştirme” etkinliği eğitim programı düzenlendi. Eğitim programıyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seval Kızıldağ Şahin, eğitimlerle onlarca kadına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Etkinlik kapsamında 135 anneye, çocuklarda genel hijyen davranışlarına yönelik eğitim verilmiş, 157 çocuğun boyu ve kilosu ölçülerek persentil değerlendirmeleri yapılmıştır. Bununla birlikte 10 gebe kadına gebelik ve lohusalık, 54 kadına cinsel sağlık, 66 kadına genital hijyen ve menstrual hijyen, 62 kadına da kendi kendine meme muayenesi konusunda bilgi verilmiştir. 40 yaş üstü kadınlara kendi kendine meme muayenesi sonrasında mobil mamografi cihazı ile mamografi çekilmiştir. Yaklaşık 484 kadına ulaştığımız bu etkinlik kadınlar tarafından büyük ilgi görmüştür. Katılımcılar, üniversitemiz ebelik bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden aldıkları hizmetten memnun olduklarını dile getirmişlerdir. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Adıyaman Üniversitesi Yönetimine teşekkürü bir borç biliriz. Etkinliğimize kadınların kullanabilecekleri hijyen-sağlık kitleri, araç-gereç temini açısından destek sunan Adıyaman Belediye Başkanlığına, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne, Lansinoh, Adalox, Iconbaby, Solante firmalarına da katkılarından dolayı teşekkür ederiz. İlimiz genelinde kadınların üreme sağlığını geliştirmeye yönelik çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 6 - Kayseri İdman Yurdu: 1

2024-05-14 08:52 - Spor

İlgili Haberler

Trafiğe açık yolda yarış yaptılar

16:01 - İnsan

Konya’dan Malatya’ya 100 çiftin düğünü için çeyiz yardımları tırlarla yola çıktı

15:58 - İnsan

Evinde yanarak hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi askeri törenle defnedildi

15:51 - İnsan

Şehitkamil’den köy okullarında çocuk şenliği

15:45 - İnsan

Başkan Aşgın’a yalnız bırakmadığı Afşin’de fahri hemşehrilik beratı verildi

15:45 - İnsan

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş