?>

Adıyaman Valiliği’nde sokak hayvanlarına yönelik toplantı

Adıyaman valiliği tarafından sokak hayvanlarının korunması ve daha rahat bir yaşam sunulabilmesi adına toplantı düzenlendi.

İnsan - 2 ay önce

Adıyaman Valiliği tarafından sokak hayvanlarının korunması ve daha rahat bir yaşam sunulabilmesi adına toplantı düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi, ilçe ve belde belediye yetkilileri ile kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla Adıyaman Valiliğinde Vali Osman Varol başkanlığında düzenlenen toplantıda hayvan barınaklarının daha uygun hale getirilmesi, sokak hayvanlarının kontrol altına alınabilmesi, sokak hayvanlarına daha rahat bir yaşam sunulabilmesi adına görüşmeler sağlandı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Osman Varol, "Sokak hayvanları konusu hem ilimizin hem de ülkemizin en önemli gündem maddelerinin bir tanesi. Yeni bir kanun çıktı ve bu kanunu sahada etkin bir şekilde kullanarak her hangi bir sorun yaşamadan hem hayvan haklarının etkin bir şekilde koruna bilmesi hem de diğer taraftan sosyal hayatımıza olumsuz bir etki oluşturmaması için gerekli tedbirler ne olabilir, neler yapabiliriz bunları konuştuk. Bu kapsamda özellikle bu konu üzerindeki çalışmalarımız üzerinde yoğun durma kararı aldık. Öncelikle tabiki sokak hayvanlarımızın belediyemiz tarafından uygun koşullarda barındırılabilmesi için merkezler oluşturmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili hem mevcutların geliştirilerek hızlı bir şekilde ruhsatlandırılması, eksikliklerinin tamamlanması, kanuni zorunluluk olan 25 bin nüfus üzerindeki belediyelerin kurması gereken barınaklarda mevcut olmayan ya da pasif duruma gelmiş olanları hızlı bir şekilde kurulmasını sağlayacağız. Bu barınaklar bütün fiziki ve hukuki şartları taşıyacak şekilde ayarlanacak. Bu çalışmalarla ilgili bizlerde valilik olarak belediyelerimize destek vereceğiz. Bu konuyla ilgili de Adıyaman Belediyesi’nin önümüzdeki dönemde hizmet alımı gerçekleştirecek. Bu konu ilanda ve askıdadır. Tamamen tıbbi yöntemlerle kısırlaştırmayla ilgili bunun süreci devam ediyor. Bu çalışmalarla ilgili özellikle veteriner alımı noktasında sayının artırılabilmesi için valilik olarak da destek vereceğiz. Ayrıca veterinerler ve veterinerlerin meslek odalarıyla nasıl bir iş birliği içerisinde kalırız nasıl bu çalışmalara dahil edebiliriz diye görüşmeler ve çalışmalar yapacağız. Ayrıca sahada bulunan sahipsiz hayvanların kontrol altına alınabilmesi, uygun şartlarda barınaklara getirilebilmesi ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için de il özel idaremizle belediyelerimiz arasında bir protokol imzalanmasına karar verdik. Bu oldukça önemli bir çalışma, bir taraftan doğal yaşamın devam etmesi, hayvan haklarının korunması en temel vazifelerimizden bir tanesidir. Diğer taraftan da kontrolsüz sokak hayvanlarının oluşumu ve sosyal ve gündelik hayatlarımıza etkileri ile karşılıklı bir takım zararların da oluşmaması adına bizim diğer bir görevimizdir. Bizler bu konuyu bu süreci önemsiyoruz. Ben toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Vali Aksoy’dan şehit için taziye mesajı

11:06 - İnsan

42 yıllık hobisi, profesyonel tesise dönüştü; ’güvercin apartı’ kurdu

10:27 - İnsan

Hobisi, depremzede vatandaşın ekmek teknesi oldu

10:23 - İnsan

Hüyük’te hacı adaylarına uygulamalı eğitim

10:19 - İnsan

Bilecik’te orman kaçakçılığına geçit yok

10:16 - İnsan

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş