?>

Afetzede vatandaş yeni evinde yeni hatıralar biriktirmek için heyecanlanıyor

Hak sahibi halil can," “devletimize herkes güvensin” dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Hatay’ın Payas ilçesinde inşa edilen afet konutları için ön sözleşme belgesini imzalayan Halil Can, yeni yuvasında yaşayacağı günler için sabırsızlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda Hatay’da binlerce konut yerle bir olmuştu. Deprem bölgesinde yeniden ihya olması için TOKİ tarafından afet konutlarının yapımına hızla başlanmıştı. Hatay’ın Payas ilçesinde 1 Mart 2023 yılında başlayan TOKİ konutlarının inşası 1 Kasım 2023 yılında tamamlanmıştı. Payas ilçesindeki TOKİ Konutların 1. Etap Kura çekimi Cumhurbaşkanı önderliğinde 3 Şubat tarihinde çekilmişti. Kura çekiminin ardında hak sahipleri, ön sözleşmeyi imzalamaya başladılar. Payas ilçesi Çağlalık Mahallesi’nde depreme yakalanan ve 57 yaşında olan Halil Can, 3 Şubat tarihinde gerçekleştirilen kura çekiminde ev sahipliği hakkını kazandı. Yeni evinde oturmak için sabırsızlanan afetzede Can, TOKİ Konutları için ön sözleşme belgelerini imzaladı. En kısa zamanda yeni evinde yaşayacak olan Can, yeni evinde yeni hatıralar biriktirmek için çok heyecanlanıyor. “O günler anlatabilecek de değil”

6 Şubat depreminde felaketi yaşadıklarını ifade eden hak sahibi Halil Can, “Deprem olduğunda hemen yataktan fırladım ve 2.katta oturan torunlarımın yanına koştum. Oğlum, gelinim ve torunlarımla merdivenleri inerken ikinci bir deprem olduğunda sanki biz dünyada yok gibiydik ama o günler zaten anlatılmıyor da anlatabilecek de değil. Rabbim bu günlerimize de şükür. Şimdi iyi kötü oturuyoruz. İnşallah en kısa zamanda evimize kavuşacağız. Rabbim herkese nasip etsin. Rabbim devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin. Ondan başka büyük yok” dedi. “Devletimize herkes güvensin”

Yeni yuvasında yaşamayı büyük bir heyecanla bekleyen hak sahibi Halil Can, “Odaları gezdik. Odaların içine girmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Dün TOKİ Konutları için ön sözleşmeyi de yaptık. Herkese ev verildi, verilmez diyenler utansın. Devletimize herkes güvensin, yapamazsın diyenler gelip görsünler. Cumhurbaşkanıma yapamazsın dediler. Gelip görsünler nasıl yapmış. Yeni evimiz çok sağlam. Cumhurbaşkanımızdan rabbim bin kere razı olsun” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

SERKAN YAZICI; “DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAK OLAN MARMARİS HALKIDIR! “

2024-02-10 22:29 - Marmaris

96 kişinin öldüğü apartmanın tutuklu müteahhidi "Kolon kesildi" diyerek tahliyesini istedi

2024-02-09 10:04 - Asayiş

Afetzede vatandaş yeni evinde yeni hatıralar biriktirmek için heyecanlanıyor

2024-02-16 09:08 - Gündem

MARMARİS'E YENİ SPOR TESİSİ MÜJDESİ

2024-02-15 15:55 - Marmaris

MARMARİS'TE SEÇİM GÜNDEMİ

2024-02-10 12:31 - Marmaris

Ağaca çarpan Tofaş hurdaya döndü: 1 yaralı

2024-02-11 18:27 - Asayiş

MARMARİS’E YAPILACAK OLAN TESİSİN İMZALARI ATILDI

2024-02-15 15:26 - Genel

TARIM BAKANLIĞI YANILTICI ETİKETLERE MÜDAHALE EDİYOR

2024-02-14 15:30 - Ulusal

"MUHTAR, VATANDAŞIN DEVLETE ULAŞTIĞI İLK KAPIDIR"

2024-02-14 16:08 - Marmaris

SERKAN YAZICI’DAN BAŞKAN OKTAY’A ZİYARET

2024-02-12 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Kulu’da yağmur duası yapıldı

17:09 - Gündem

Kozluk’ta mesire alanı açıldı

15:25 - Gündem

Ölbe Vadisi’nde doğa yürüyüşü düzenlendi

15:05 - Gündem

Siirt’te yaralı kızıl şahin koruma altına alındı, yavru ayı doğaya bırakıldı

14:21 - Gündem

Kırıkkale’de en fazla yağış Kılıçlar köyüne düştü

14:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel