?>

Afganistan’a yardım malzemesi taşıyacak 21. ’İyilik Treni’ Ankara’dan hareket etti

Türkiye cumhuriyeti devlet demiryolları (tcdd) taşımacılık a. ş. Genel müdürlüğü ile afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan 730 tonluk yardım malzemesi yüklü 21’inci ‘iyilik treni’ ankara garı’ndan afganistan’a doğru yola çıktı.

İnsan - 2 ay önce

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan 730 tonluk yardım malzemesi yüklü 21’inci ‘İyilik Treni’ Ankara Garı’ndan Afganistan’a doğru yola çıktı.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ile AFAD koordinasyonunda, farklı sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla organize edilen ve içerisinde 730 ton yardım malzemesi bulunan 21’inci ’İyilik Treni’ Ankara Garı’ndan törenle Afganistan’a uğurlandı. İyilik treninin yolculuğu yaklaşık 3 hafta sürecek. Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Minür Karaloğlu, Türkiye’nin her zaman Afganistan’ın yanında olduğunu belirterek şunları dedi:

“Afganistan’a bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Bu 21’nci trenimiz. Bu trenle birlikte bugüne kadar yaklaşık 9 bin 500 ton yardım malzemesi ulaşmış olacak. Bundan sonra da yine devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız hep birlikte, coğrafyamızın önemli bir parçasını oluşturan Afganistan’a ve halkına destek ve yardımlarımız devam edecek.” “Bu tren kardeşliğimizi ve dayanışma anlayışımızı taşımaktadır”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar ise, “İyilik treni, ‘Komşusu açken tok yatan’ bizden değildir hadisini rehber edinen milletimizin yardımseverlik ve paylaşma geleneğinin en güzel örneklerinden biri. Bu trenle ulaştıracağımız yardımlar yalnızca gıda, ilaç ve temel ihtiyaç malzemelerinden ibaret değildir. Aynı zamanda insanlığın ortak vicdanını, kardeşliğimizi ve dayanışma anlayışımızı taşımaktadır” ifadelerine yer verdi. “Türkiye dünyada en fazla insani yardım yapan ülke konumunda”

Törende konuşan AFAD Başkanı Okay Memiş, “Trende, AFAD tarafından karşılanan 4 bin çadır, yardımseverler tarafından karşılanan 43 bin adet battaniye, 5 bin adet aile ve mutfak seti, 10 bin adet gıda kolisinin yanı sıra toplamda 730 tonluk bir insani yardım malzemesini uğurlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre 2023 yılında 7,3 milyar dolarlık insani yardımla, milli hasılasına oranla dünyada en fazla insani yardım yapan ülke konumunda” dedi.

Konuşmaların ardından dua edilmesiyle devam edilen tören, iyilik treninin uğurlanmasıyla sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Bakan Bak, bütçesinin sunumunu yaptı

2024-12-14 10:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Başkan Tavlı: "Karla mücadele çalışmalarımız sürüyor, yollarımız açık"

17:33 - İnsan

Çaycuma YKS sınav merkezi oldu

17:16 - İnsan

Bilecik’in geleneği ‘Şifalı Pilav’ vatandaşlardan büyük ilgi gördü

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık