?>

Afyonkarahisar’da gerçeği aratmayan tatbikat

Afyonkarahisar’da gerçeği aratmayan tatbikat

Genel - 4 ay önce

Afyonkarahisar’da AFAD koordinesinde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çevresinde gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, 2024 yılı TAMP çerçevesinde bir saha ve masabaşı tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, AFAD eğitim alanında gerçekleştirildi ve Afyonkarahisar Işıklar beldesinde meydana gelebilecek olası bir 6.1 büyüklüğündeki depreme karşı alınacak önlemler ve müdahale süreçlerini kapsadı. Tatbikata Vali Kübra Güran Yiğitbaşı AFAD yöneticilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağladı. 23 kurumun katıldığı tatbikatta toplamda 1200 arama kurtarma çalışanı ve gönüllüsü görev aldı. Tatbikatta, olası afetlere karşı kriz anında yapılması gerekenler üzerine odaklanıldı. Senaryo gereği simüle edilen deprem sırasında ekiplerin koordinasyon becerileri, iletişim kabiliyetleri ve afet yönetimi süreçleri test edildi. "Tatbikatta 200 çalışan ve gönüllü görev aldı"

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, tatbikatta bin 200 çalışan ve gönüllünün sahada görev aldığını söyledi. Yiğitbaşı konuşmasına şöyle devam etti: “Tatbikatımız da tüm kurumlarımızın, vatandaşlarımızın ve basın mensuplarımızın da farkındalığını arttırmak istedik. Aynı zamanda bizim 23 tane ayrı çözüm kurumumuz var. Bunlardaki bütün gönüllülerimizin, STK’larımızın da bir uygulama yaparak çalışma alanlarıyla ilgili eksiklikleri varsa daha da iyileştirebileceğimiz noktalarımız varsa bunları çözmek adına bir araya gelerek böyle bir tatbikat yaptık.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-30 20:29 - Spor

İlgili Haberler

Esenyurt Belediyesi’nden yeni kreş müjdesi

21:03 - Genel

Büyükşehir, Şehit Binbaşı Yetişen’in ismini Aydın’da yaşatacak

20:42 - Genel

Vangölü’de dev dalgalar oluştu

20:10 - Genel

Başkan Çerkez’den golbol takımına destek

19:24 - Genel

Deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarına destek için hayır çarşısı açıldı

18:42 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık