?>

Ağrı’nın bereketleri topraklarında büyüyen ayçiçeklerinden 10 bin ton verim bekleniyor

Ağrı'nın bereketleri topraklarında büyüyen ayçiçeklerinden 10 bin ton verim bekleniyor

Gündem - 5 ay önce

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden olan Ağrı’nın bereketleri topraklarında boy gösteren ayçiçeklerinin hasadı başladı, 10 bin ton verim bekleniyor.

Ağrı’da, tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması ve çiftçiye alternatif üretim alanının oluşturulması için hayata geçirilen projelerden biri olan ayçiçeği projesi ile 34 bin dekar alana ekilen ayçiçekleri hasat edilmeye başlandı. Bu doğrultuda merkeze bağlı Tezeren köyünde çiftçilerle beraber ayçiçeği hasadına katılan Ağrı Valisi Mustafa Koç, bu yıl yapılacak olan hasadın ardından ilin tarım ekonomisine 310 milyon TL değer katmasını beklediklerini belirtti. “Çiftçilerimiz üretmeye devam etsin, biz her zaman yanlarındayız”

Ağrı’nın geniş tarım alanlarına sahip olduğunu ve bu nedenle tarım alanında değişik projelerle her zaman çiftçiye alternatif bir alan sunmaya çalıştıklarını belirten Ağrı Valisi Mustafa Koç, ayçiçeği projesiyle 10 bin ton verim hedeflediklerini vurgulayarak, "Ağrı’mızda yaz geldiğinden beri değişik alanlarda çiftçilerimizle beraber hasatlar gerçekleştirdik. Ağrı’mızın tarımdaki önemi, ekonomisindeki önemi son derece büyük. Geniş tarım alanlarımız, ovalarımız var. Hem çiftçilerimizin hem bu sektörle iştigal eden emekçilerimizin alın terlerinin karşılığını alabilmeleri için hem ürün noktasında verim artışı hem de ürün çeşitliliği bakımından değişik projeler yürütüyoruz. Ayçiçeği projemizde geçtiğimiz yıllardan itibaren devletimizin desteği ile Ağrı’mızın tarım ekonomisinde önemli bir yere sahip. Hem geçtiğimiz yıl hem de bu yıl hem çerezlik hem yağlık olmak üzere yaklaşık 34 bin dekar ekim alanına sahip ayçiçeğimiz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 10 bin ton verim elde edildi. Bu yılda yine 10 bin ton verim elde etmeyi umuyoruz. Geçen yıl ilimizin tarımsal ekonomisine kattığı değer 220 milyon TL civarında, bu yılda 310 milyon TL değerinde bir ekonomik değer bekliyoruz. Bizler her zaman çiftçilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu sembolik tabii ama bunun manası şudur; Onlar üretmeye devam etsinler, çalışmaya devam etsinler, hem ülkemiz için hem şehrimiz için biz her konuda onların yanında olacağız. Gerek verim artışı, gerekse ürün çeşitliliği bakımından hem danışmanlık noktasında, teknik projeler noktasında, sulama noktasında ki zaten devletimizin tarımsal alana verdiği destekler ülkemiz genelinde Tarım Bakanlığımız aracılığıyla son derece önemli. Bugün de hem çiftçimize hem de emekçilerimize, kadınlarımıza kolay gelsin demek için, onlarla bu hasat sevincini paylaşmak için beraberdik. Ben bütün çiftçilerimize inşallah emeklerinin, alın terlerinin karşılığını alabilecekleri, umduklarını bulabilecekleri bir hasat sezonu diliyorum. Allah kaza bela vermesin. Bereketli olsun diyorum” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-30 20:29 - Spor

Kışı hastalıksız geçirmenin formülü: ’Aşılar’

2024-09-30 12:06 - Sağlık

İlgili Haberler

Kar yağışı durdu, çalışmalar hız kazandı

19:26 - Gündem

Çorum Belediyesi’nden Bedesten’de toplu açılış

18:23 - Gündem

Kırmızı roket, japon kamelyası, ters himalaya sediri

18:11 - Gündem

Tatvan’da mercan bulutu görüldü

18:00 - Gündem

Kar bitti, buz mesaisi başladı

18:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat