?>

Ağrılı çiftçiler alın teriyle ektikleri buğdayları hasat etmeye başladı

Ağrılı çiftçiler alın teriyle ektikleri buğdayları hasat etmeye başladı

Gündem - 9 ay önce

Ağrı’nın verimli topraklarında çiftçilerin bin bir emekle ektikleri buğdaylar hasat edilmeye başlandı, 550 bin ton verim bekleniyor.

Ağrı’da, bul yıl 1 milyon 750 bin dekar alana çiftçilerin alın teriyle ekilen buğdaylar hasat edilmeye başlandı. Tutak ilçesine bağlı Yukarı Özdek köyündeki çiftçilerle hububat hasadına katılan Ağrı Valisi Mustafa Koç, bu yıl beklenen verimin geçen yıla göre arttığını ve bu yıl 1 milyon 750 bin dekar alanda 550 bin ton üretim hedeflediklerini ifade etti. “Biz çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için bütün kurumlarımızla beraber tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız”

Ağrı’nın tarım ve hayvancılık kenti olmasından gurur duyduğunu belirten Vali Mustafa Koç, çiftçilerin özverisi ve gayretiyle bu yılki verimin arttığını ve 550 bin ton üretim hedeflediklerini söyleyerek, “Bugün Ağrı ilimizin, güzel ilçesi Tutak Yukarı Özdek köyündeyiz. Aslında Ağrı’mızda tarımla alakalı değişik sektörlerde hasat başlamıştı. Yağışlardan dolayı biraz gecikmiş olsa da hububat hasadımızda başlamış oldu. Biz de bu kapsamda hem çiftçilerimize hayırlı olsun demek, hem bereketli olsun demek için onları ziyaret ettik hasatlarına ortak olduk. Demin de ifade ettik; Ağrımız, biz bununla her ortamda gurur duyuyoruz, bir tarım ve hayvancılık kenti, çok verimli ovalara, gayretli, özverili çiftçilerimiz var. Ağrı’mızda hububat ekimi alanı olarak geçen yıl yaklaşık 1 milyon 600 bin dekarda 600 bin ton ürün elde etmiştik. Bu yılda 1 milyon 750 bin dekarda 550 bin ton ürün elde etmeyi, hasat etmeyi umut ediyoruz diyoruz. Bunun sebebi bu sene buğdayları tam başkalaşma döneminde biraz yağışların fazla olmasıdır. Az önce de sizler şahit oldunuz. Biz hem çiftçilerimizin hasadına ortak olurken onların sorunlarını dinlemek, onların sorunlarına çözüm üretmek için sohbet ediyoruz. Bu minvalde bu en çok dile getirilen husus Tutak ilçemizde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım noktasının açılmasıydı. Ağrı’mızda geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisimiz 75 bin ton hububatı çiftçilerimizden aldı. Bu yılda yine 80 bin ton almayı hedefliyoruz. Ama biz çiftçilerimizin emeklerinin, alın terlerinin karşılığını alabilmeleri için bütün kurumlarımızla beraber, bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Kaldı ki geçen yıl 3,5 milyon dekarda 500 milyon TL gibi sadece tarımsal destekleme çiftçilerimize verildi devletimiz tarafından, Tarım Bakanlığımız tarafından sadece destekleme değil, demin de ifade ettiğim gibi çiftçilerimizin ürünlerinin alın terlerine karşılık alabilmeleri için mahsullerini biz her alanda onları desteklemeye devam ediyoruz. Devam edeceğiz inşallah, bugün de Yukarı Özbek köyünde Mustafa kardeşimizin tarlasındayız onun hasadına ortak olduk. Yaklaşık 700 dekara yakın buğday ekimi var. Ben bütün çiftçilerimize kazasız, belasız bir hasat diliyorum. Onlar üretmeye devam etsinler, biz hep onların yanlarında olacağız. Bu vesileyle de sizlerin aracılığıyla da bir hususu vurgulamak istiyorum. Tabii hububat hasadının olmasıyla beraber çiftçilerimizde maalesef anız yakma gibi bir eğilim söz konusu, ki bu anız yakma hem toprağa zarar veriyor, hem canlılara zarar veriyor doğanında ekolojik dengesini bozuyor. Kaldı ki istemediğimiz olumsuz sonuçlara da sebep olabiliyor. Bundan sebep biz bu konuda kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Ben tekraren bütün çiftçilerimize kazasız, belasız bir hasat sezonu diliyorum. Emeklerinin karşılığını alabilecekleri, alın terlerinin karşılığını alabilecekleri bir hasat diliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

İlgili Haberler

Atıklarla puan topladı, altın kazandı

16:09 - Gündem

Duyarlı sürücü ve vatandaş, kaplumbağaları ezilmekten kurtardı

15:19 - Gündem

Eskişehir’e bahar geldi

15:24 - Gündem

Dağcılar Süphan’da moral depoladı

15:02 - Gündem

Divriği’de gençlerden ‘yeşil izler’

14:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Kurtların Asaleti Fırçasında Can Buluyor

11:05 - Kültür Sanat

Sosyal Medyada Borç Hikayesiyle Fenomen Oldu

10:38 - İnsan

Ağız ve Diş Sağlığı İçin 'Arayı Açmayalım' Projesi

10:34 - Sağlık

Emekli Olacağı Gün İş Kazası Geçirdi

10:29 - Asayiş

Zirai Don Arıları Vurdu

10:23 - Gündem