?>

Ahlat HEM’den yılsonu sergisi

Bitlis'in ahlat ilçesinde halk eğitimi merkezi (hem) müdürlüğünde, yıl boyunca açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi.

Eğitim - 8 ay önce

Bitlis’in Ahlat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünde yıl boyunca açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi.

HEM’de düzenlenen açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ahlat HEM Müdürü Yasin Yavuz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. Müdür Yavuz, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı kutladığımız bu günde Ahlat’ta icra ettiğimiz hayat boyu öğrenme faaliyetlerine dikkat çekmek isterim. Eylül ayı itibariyle Ahlat’ta bulunan cezaevinde, Engelsiz Yaşam Merkezinde, şehir merkezimizde, okullarımızda, köylerimiz ve Ovakışla beldemizde açtığımız 545 kurs ile 7 bin 353 kursiyerimize çeşitli alanlarda eğitim verme fırsatı bulduk. Açık öğretim lisesine bu yıl 1056 öğrencinin kaydı ve devamında öğrencilerimize ders kitaplarının temini ile kıymetli öğrencilerimizin eğitim hayatına devam etmesini sağladık. Destekleme ve yetiştirme kursları ile 56 öğrencimizi üniversite giriş sınavlarına hazırladık. Hayat boyu öğrenme faaliyetlerimiz sanıldığı gibi sadece yetişkin eğitiminden ibaret değildir; halk eğitim merkezimiz 4 yaşından başlamak üzere her yaş grubundan binlerce kişiye eğitim vererek bu alanda önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu sene, çok değer verdiğimiz geleneksel Ahlat taş işçiliği sanatını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için konuyla ilgili eğitim programı hazırlayıp bakanlığımıza gerekli başvuruları yaptık. Başvurumuz sonucunca, geleneksel Ahlat taş işçiliği sanatının Türkiye’nin her yerinde eğitime açılmasını sağladık. Ahlat’ta da açtığımız taş işçiliği kursları ile bu sanatın gelecek nesillere aktarılmasına zemin hazırladık. Yaptığımız tüm bu çalışmalarda emekleri olan başta Kaymakamımız Batuhan Bingöl’e, Belediye Başkanımız Yavuz Gülmez’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Rafet Akgün’e, müdürlüğümüzün idari kadrosuna, kıymetli öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından program halk oyunları, zeybek ve muay thai gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından protokol tarafından muay thai dalında Türkiye derecesi alan öğrencilere plaket takdim edildi. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve beraberindekiler, serginin açılışını yaparak kursiyerler tarafından el emeği göz nuru ile yapılan ürünleri inceledi.

Sergiye Ahlat Belediye Başkan Vekili Ramazan Ergezen, Ahlat Cumhuriyet Savcısı Bayram Dedeoğlu, Hakim Tuğba Yılmaz ile Alperen İşleyen, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdulhalik Baş, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, bazı kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

MARMARİS KAVRULDU: TERMOMETRELER REKOR SICAKLIK GÖSTERDİ"

2024-06-05 15:31 - Gündem

MARMARİS'TE SU KESİNTİSİ UYARISI

2024-06-04 20:42 - Marmaris

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

AVRUPA’DAKİ YEŞİL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE İÇİN FIRSAT MI TEHDİT Mİ?

2024-06-04 15:56 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Yusuf Kaplan Erzincan’da öğrencilerle buluştu

21:20 - Eğitim

Erzincan’da "Ara Tatil Gençlik Kampı" sona erdi

21:21 - Eğitim

Vali Aygöl, ikinci yarıyılın ilk ders zilinde öğrencilerle bir araya geldi

21:10 - Eğitim

Erzincan’da yangın güvenlik tedbirleri alındı

20:47 - Eğitim

Erzincan’da ERASMUS + projesi görüşüldü

20:36 - Eğitim

Günün Manşetleri

Feribot Seferleri Hava Şartları Nedeniyle İptal Edildi

16:43 - Gündem

Engelli Bireyler İçin Erişilebilir Yol Düzenlemesi

16:35 - ÇEVRE

Yargıtay, Pınar Gültekin Cinayetinde Kararı Bozdu

16:33 - Asayiş

30 Yıldır Arıcılık Yaparak En Kaliteli Balı Üretiyor

16:30 - Gündem

45 Bin Yıldan Fazla Hapisle Yargılandı

16:29 - Gündem