?>

AİÇÜ’de bağımlılıkla mücadele oryantasyon eğitimi düzenlendi

Ağrı ibrahim çeçen üniversitesi (aiçü) ve yeşilay ağrı şubesi iş birliği ile aiçü’de öğrenim gören öğrencilere yönelik “bağımlılıkla mücadele oryantasyon eğitimi” düzenlendi.

İnsan - 3 ay önce

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve Yeşilay Ağrı Şubesi iş birliği ile AİÇÜ’de öğrenim gören öğrencilere yönelik “Bağımlılıkla Mücadele Oryantasyon Eğitimi” düzenlendi.

AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, Yeşilay Derneği Ağrı Şube Başkanı Cihangir Arslan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, madde bağımlılığı, alkol bağımlılığı, internet bağımlılığı gibi çeşitli türleri bulunan bağımlılığın bireylerin yaşam kalitesinin düşmesine, aile ilişkilerinin zedelenmesine ve toplumsal yapı üzerinde olumsuz etkilerin oluşmasına neden olduğunu, bundan dolayı da bağımlılıkla mücadelenin hem bireysel hem de toplumsal bir öncelik haline geldiğini söyledi.

Üniversite olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Prof. Dr. Genişel, “Kıymetli öğrenciler, eğer bağımlı olacaksanız güzel ülkemize, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize bağımlı olun. Sizler için her türlü güzel imkanların sağlandığı bu huzurlu ortamda herhangi bir sorun yaşadığınızda bunu Üniversitemizin ilgili birimleriyle paylaşmaktan uzak durmayın. Üniversitemizin Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, Psikolojik Danışmalık Birimi ve tüm birimlerinin yanı sıra Yeşilay da her zaman yanınızda olacaktır” diye konuştu.

Bağımlılıkla mücadelede kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mucip Genişel’in yaptığı programda Doç. Dr. Burcu Gökmen “Teknoloji Kullanımında Farkındalık”, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Aka “Bağımlılığın Tanımı, Gelişimi ve Birey Üzerindeki Psikolojik Etkiler”, Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Şahin “Tarihte İlaç Algısındaki Farkındalıklar” ve Yeşilay Derneği Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan “Bağımlılıkla Mücadele: Tedavi ve Önleme Stratejileri” konuları hakkında birer sunum yaptı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Karlı soğuk günlerde iç ısıtan ikram

16:14 - İnsan

Şahinbey’den besicilere 7 bin ton hayvan yemi desteği

16:13 - İnsan

Malatya’da deprem temalı fotoğraf sergisi açıldı

16:09 - İnsan

Trafiğe açık yolda yarış yaptılar

16:01 - İnsan

Konya’dan Malatya’ya 100 çiftin düğünü için çeyiz yardımları tırlarla yola çıktı

15:58 - İnsan

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş