?>

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, “Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin kuruluşunun Azerbaycan’ın Siyasi Tarihindeki Rolü” konferansına katıldı

Ağrı ibrahim çeçen üniversitesi (aiçü) rektörümüz prof. Dr. Abdulhalik karabulut, nahçıvan özerk cumhuriyeti’nin 100. Yıl dönümü münasebetiyle nahçıvan’da düzenlenen “nahçıvan özerk cumhuriyetinin kuruluşunun azerbaycan’ın siyasi tarihindeki rolü” konulu konferansa katıldı.

İnsan - 4 ay önce

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Dönümü münasebetiyle Nahçıvan’da düzenlenen “Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin Kuruluşunun Azerbaycan’ın Siyasi Tarihindeki Rolü” konulu konferansa katıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin, Kafkas Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMEA), Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ile paydaş olduğu “Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin Kuruluşunun Azerbaycan’ın Siyasi Tarihindeki Rolü” Konferansı, Nahçıvan’daki Haydar Aliyev Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Konferansa, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Yetkili Temsilcisi Fuad Necefli, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elbrus İsayev, AMEA Başkanı İsa Habibbeyli, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Önder Şimşek ve Rektör Başdanışmanı Tarihçi Doç. Dr. İbrahim Özgül de eşlik ettiler.

Konferansta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Konuşmama başlamadan önce, Ülkemizin Savunma Sanayisinin kalbi olan Türk Havacılık Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırı, tek millet iki devlet olarak milli birlik ve beraberliğimize bir saldırıdır. Çünkü ASELSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK ve TUSAŞ’da yapılan çalışmalar ve üretilen İHA, SİHA, ANKA, KAAN’lar milli birlik ve beraberliğimizin sigortasıdır” dedi.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Evliya Çelebi’nin “NAKŞ-İ CİHAN (Dünyanın Süsü)” diye adlandırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “TÜRK KAPISI” diye tanımladığı, güzellikleri ve özellikleriyle sadece Türkiye ile Azerbaycan için değil tüm Türk Dünyası için bir nefes borusu olan Nahçıvan’ın kuruluşunun 100’üncü Yıldönümünü kutladığını söyledi.

Prof. Dr. Karabulut, “Bugün, burada, yalnızca geçmişin zenginliğini değil, aynı zamanda geleceğe dair ortak hayallerimizi de planlıyoruz. Eğitim, bilim ve kültür alanlarında daha da güçlenerek, her iki ülke için de kalkınma ve iş birliği yolunda büyük adımlar atmaya devam edeceğimize olan inancım tamdır. Bu bağlamda, üniversitelerimiz arasındaki iş birliğiyle yapılacak ortak araştırmalar, eğitim programları ve kültürel etkinlikler hem öğrencilerimize hem de akademik kadromuza büyük katkılar sağlayacaktır. Bu tür iş birlikleri, gençlerimizin daha donanımlı ve birikimli bireyler olarak yetişmesine imkanlar sağlayacaktır. Üniversite olarak gerek Azerbaycan’daki üniversitelerle gerekse de Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile olan iş birliklerimizi daha da artırarak devam ettirmek istiyoruz. Özellikle, Tıp Fakültemiz başta olmak üzere akademik alanlarda gerçekleştireceğimiz ortak araştırmalar, iki üniversite arasında bilgi paylaşımını ve deneyim alışverişini artıracak, bu sayede öğrencilerimizin uluslararası düzeyde yetkinlik kazanmalarına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Konferans, bilim insanlarının Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze kadar geçen süreyi kapsayan araştırmalarla ilgili yaptığı sunumlarla devam etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

Arnavutköy’de yerli kahve markası ‘Arnavutköy Kahvecisi’ hizmete açıldı

2024-10-26 09:09 - Genel

Marmaris’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Başladı

2024-10-28 16:01 - Marmaris

Paraçele Marmaris’e Geri Döndü

2024-10-28 16:24 - Marmaris

Kayseri 6. Bilim Şenliği, ikinci gününde bilime damgasını vurdu

2024-10-27 14:59 - Teknoloji

İlgili Haberler

On binlerce farenin içinde neye uğradığını şaşırdı

10:44 - İnsan

Ortaokul öğrencileri yaşlılar ile mektup arkadaşı oldu

10:40 - İnsan

Tokat’ta halk ekmek büfeleri 1 Mart’ta hizmete giriyor

10:24 - İnsan

Beyaza bürünen köy evleri görsel şölen sundu

10:18 - İnsan

Yunusemre Belediyesinden bozulan yollara hızlı müdahale

10:18 - İnsan

Günün Manşetleri

Köyceğiz Müftülüğünden Kadınlara Özel Seminerler

09:06 - Genel

Anneler İçin Madde Bağımlılığı Eğitimi

16:54 - İnsan

Çöpten 89 Bin Haneye Enerji

16:27 - Ekonomi

Eksi 25 Derecede Sanat Aşkı

16:20 - Eğitim

Türk Astronot Öğrencilerle Buluştu

16:17 - Teknoloji