?>

AK Parti Çorum milletvekili Yusuf Ahlatcı: “Sağlık alanında yapılan yatırımlarla Çorum sağlıkta bölgesinin yıldızı olacak”

çorum milletvekili yusuf ahlatcı, il sağlık müdür vekili arif pirgil, erol olçok eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi prof. Dr. Sinan zehir ile birlikte onkoloji tanı ve tedavi merkezi'ni ziyaret etti.

Genel - 10 ay önce

AK Parti Çorum milletvekili Yusuf Ahlatcı, sağlık alanında yapılan yatırımlarla birlikte Çorum’un sağlıkta bölgede yıldız olacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz yıl hasta kabulüne başlanan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, Çorum’un yanı sıra, Amasya, Tokat, Kastamonu, Yozgat, Çankırı gibi çevre illere hizmet veriyor.

Kemoterapi, PET, nükleer tıp, iyotlu tedavi ve ’Linac tedavi’ bölümlerinden oluşan merkezin hizmete açılmasıyla birlikte il dışı sevklerin de önüne geçildi. Ahlatcı’dan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’ne ziyaret

Çorum milletvekili Yusuf Ahlatcı, İl Sağlık Müdür Vekili Arif Pirgil, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Zehir ile birlikte Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette merkezde bulunan hastalarla görüşen Ahlatcı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin özellikli yapısı nedeniyle iki aşamada yapılarak tamamlandığını anlatan Ahlatcı, "İlk aşamada; LİNAC cihazının kullanılacağı özellikli alan İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek yaptırıldı. Söz konusu ilk kısım yapım işinin ihalesi 1 milyon 200 bin TL bedel ile sonuçlandı. İkinci aşamada; ise diğer bölümlerin yapılması planlandı. Çorum İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılmış olup, toplam 65 milyon 606 bin 483 TL harcandı. 1 Şubat 2023 tarihinde geçici kabulü tamamlanan merkezimizde 1 adet lineer hızlandırıcı alanı (radyoterapi), 4 alanlı kemoterapi salonu, 2 adet SPECT çekim alanı ve tedavi alanları, 1 adet PET/CT çekim alanı ve tedavi alanları, 2 adet yataklı radyoaktif tedavi ünitesi, onkoloji, radyasyon onkolojisi, hematoloji poliklinikleri, nükleer tıp poliklinikleri ve sosyal donatılar yer alıyor” dedi. 11 Mart’ta merkezin tüm birimleri hizmete girdi

Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin 11 Mart’ta tüm birimleri ile hizmet vermeye başladığını anlatan Ahlatcı, “LİNAC cihazında günlük 38-40 hastaya radyoterapi uygulanıyor. Bugüne kadar bin 269 hastaya hizmet verilmiştir. PET/CT cihazı ile günlük 10 hastaya çekim gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar 617 çekim gerçekleştirilmiştir. Merkezde ayrıca 11 bin 887 kemoterapi seans, 910 radyoterapi seans sayısı, 11 bin sintigrafi görüntüleme sayısına ulaşıldı. Burada verilen sağlık hizmetlerine baktığımızda bölgemiz için ne kadar önemli bir merkezi Çorum’a kazandırdığımız ortada. Samsun ve Ankara dışında bölgede böyle bir tesis bulunmamakta. Bu tesisin kazandırılmasında emeği geçen başta cumhurbaşkanımız, sağlık bakanımız ve daha önceki milletvekillerimiz ile burada özveriyle çalışan tüm sağlık personeline de teşekkür ederim. Buradan tedavi gören tüm hastalara da şifalar diliyorum. Biz eser siyaseti yapıyoruz. Bu tür eserleri memleketimize kazandırdığımız içinde gurur duyuyoruz. Konuşmaya gerek yok. İşimizi yapalım. Memleketimizi çalışarak abad edelim bunun derdindeyiz. Ayrıca diş hastanemizin fiziksel inşaatı bitti. Tefrişatı yapılıyor. Yaz döneminde açılacak. Muhalefette yer alan vekilimiz de zaman zaman buraları ziyaret ediyor. Bu bize gurur veriyor. Muhalefet tarafından da takdir edilen hizmetleri yapıyoruz demek ki? Kendisine şunu tavsiye ediyorum, gittiği yerlerde cumhurbaşkanımıza da teşekkür etmeyi ihmal etmesin” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

İlgili Haberler

Baltaköy Ortaokulu öğrencilerine mesleki Eğitim tanıtıldı

10:45 - Genel

Dağların süsü dağ keçileri sürü halinde Bayburt’ta görüldü

10:47 - Genel

Anadolu Yakası’nın alçak kesimlerinde kirli hava etkili oldu

10:32 - Genel

İzmit’te 23 Nisan coşkusu

10:04 - Genel

Pendik’te tarihe kök salan 400 yıllık ağaca özel bakım yapılıyor

09:59 - Genel

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel