?>

Akdeniz’e yeni bir semt pazarı yapılacak

Mersin'in merkez ilçe akdeniz belediye başkanı hoşyar sarıyıldız, 'ahilik haftası' dolayısıyla bira araya geldiği çay mahallesi'ndeki esnafların talebi üzerine bölgeye en kısa sürede kapalı ve korunaklı bir semt pazarı kazandıracaklarını söyledi.

Gündem - 7 ay önce

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, ’Ahilik Haftası’ dolayısıyla bira araya geldiği Çay Mahallesi’ndeki esnafların talebi üzerine bölgeye en kısa sürede kapalı ve korunaklı bir semt pazarı kazandıracaklarını söyledi.

Esnaf ziyaretinde her yaştan vatandaşın sıcak ilgisiyle karşılaşan Sarıyıldız, çocuklara tatlı ikram etti; alışveriş yapan mahalleli kadınlar ile pazarcılık yapan gençlerle sohbet etti. Sarıyıldız’ın, ilerleyen yaşına rağmen pazarda su, çeşitli içecekler satan yaşlı bir vatandaşla diyalogları, görenleri tebessüm ettirdi. “Çay Mahallemize kapalı, korunaklı bir semt pazarı yapacağız”

Ziyaretine ilişkin açıklama yapan Sarıyıldız, hem pazarcı esnafı hem de vatandaşların talep ettiği kapalı semt pazarının yakın bir zamanda mahalleye kazandırılacağının sözünü verdi. Pazarcı esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntıları ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Sarıyıldız; “Hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı, yazın sıcaklardan, kışın yağmur ve çamurdan korumak amacıyla mahallemize kapalı bir semt pazarı kuracağız. Pazarcılar Odası yönetimiyle, daha öncesindeki görüşmelerimizde projemizi anlattık, bu ihtiyacın aciliyetinin farkında olduğumuzu hep söyledik. Önümüzdeki yakın süreçte yetkili birimlerimiz; pazarcılar odamız ve muhtarımızla birlikte çalışmalarını hızlandıracak. Alt ve üstyapısıyla esnafımızın ihtiyacını karşılayabilecek, kentin batı tarafında olduğu gibi vatandaşlarımızın daha rahat ve kolayca alışverişlerini yapabilecekleri, korunaklı, kapalı bir pazaryeri projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

Ziyaretinde pazar tezgâhlarını tek tek gezen Sarıyıldız, bundan sonra her hafta farklı mahallelerde pazaryerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşların talep ve şikâyetlerini dinleyeceklerini, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

D-MARİN İTALYA'NIN EN DEĞERLİ PREMİUM MARİNA GRUBUNU OLUŞTURUYOR

2024-09-25 16:27 - Gezi

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri Projesi hayata geçiyor

18:08 - Gündem

Kartalın yılan avı cep telefonu kamerasına yansıdı

18:05 - Gündem

Atakum yaza hazırlanıyor

17:49 - Gündem

3 bin fidanı toprakla buluşturan büyükşehirden ‘Gesi Ağaçlandırma Şenliği’

17:46 - Gündem

Bakan Kurum: "İstanbul’da 25 bin 17 binayı inceledik, 2 bin 928 bina az hasarlı

17:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel