?>

Aksaray’da engelsiz yaşam merkezi yüzleri güldürüyor

Aksaray belediyesi yaptığı çalışmalarla engellilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Her detayın düşünüldüğü engelsiz yaşam merkezi adına uygun bir şekilde tüm engel grupları düşünülerek tamamen “engelsiz” bir bina olarak hizmet veriyor.

İnsan - 11 ay önce

Aksaray Belediyesi yaptığı çalışmalarla engellilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Her detayın düşünüldüğü Engelsiz Yaşam Merkezi, adına uygun bir şekilde tüm engel grupları düşünülerek tamamen “engelsiz” bir bina olarak hizmet veriyor.

Özel bireylerin hayat standardını yükseltmek amacıyla onların sosyal hayata katılımını arttırmak ve özgüvenlerini geliştirmek için gerekli tedbirleri almak, toplumda özel bireylerle ilgili farkındalık oluşturmak ve onların haklarına saygılı bir toplum yapısının oluşumuna yardımcı olmak maksadıyla kurulan merkezde müzik, resim eğitimi, dil ve konuşma terapisi, özel eğitim, duyu bütünleme, bağımsız yaşam becerileri eğitimleri, sporla rehabilitasyon, ahşap boyama, takı, ebru sanatı, taş boyama, tekstil kursları düzenlenerek özel ihtiyaçlı vatandaşların hem sosyalleşmelerine aynı zamanda el becerilerini geliştirmelerine katkı sağlanıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, hayata geçirilen tüm çalışmalarda engelli vatandaşları gözeterek çalıştıklarını söyledi. Her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan ve engellilere karşı duyarlı olunması temennisinde bulunan Başkan Dinçer, “Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları toplumsal hayatta daha etkin ve verimli kılmak, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için gayretle çalışıyoruz. Bizler de Aksaray’ımızı engelsiz bir şehir haline getirmek için tüm ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyor ve engelleri hep birlikte aşıyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde engelli kardeşlerimizi gözeterek hareket etmeye özen gösteriyoruz. Bu vesile ile Engelliler Haftası’nın, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

İlgili Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Filyos Türkiyemizin de enerji üssü konumundadır"

22:05 - İnsan

Van’da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

21:58 - İnsan

Kağıt toplayıcısı gençten örnek davranış

21:56 - İnsan

Zihinsel engelli kadının kayıp ihbarı ekipleri harekete geçirdi

20:32 - İnsan

AFAD’dan polis ekiplerine yangın eğitimi

20:00 - İnsan

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş