?>

Alanya’da gençlerden sahil temizliği

Akdeniz gençlik derneği tarafından yürütülen albüs projesi, gençlerin çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk bilincini arttırmak amacıyla pazar günü alanya’da geniş katılımlı bir sahil temizleme etkinliği düzenledi.

Gündem - 4 gün önce

Antalya’da Akdeniz Gençlik Derneği’nce yürütülen ALBÜS Projesi kapsamında 240 gönüllü genç sahil şeridini çöplerden arındırdı.

Pazar günü Alanya’da geniş katılımlı sahil temizleme etkinliği düzenlendi. Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Belediye Başkan Vekili Sadık Dizdaroğlu ve Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, gönüllülerle bir araya geldi. 240 gönüllü genç, Eski Alanya Belediye Binası’ndan başlayıp, Çimen Otel önüne kadar olan sahil şeridini çöplerden arındırdı. Plastik atıklar, sigara izmaritleri ve çevreye zararlı maddeler titizlikle toplanarak, 87 torba çöp doğadan uzaklaştırıldı. Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Asrın Ateşoğlu, gençlerle birlikte çöp toplayıp, etkinliğe destek verdi. "Sürdürülebilir bir çevre hareketi"

ALBÜS Projesi kapsamında her iki haftada bir düzenlenecek etkinliklerle, Alanya sahilleri ve doğal alanlarının korunmasına yönelik sürdürülebilir bir çevre hareketi başlatıldı. ALBÜS Proje Koordinatörü Muhittin Alp, "ALBÜS ile gençler, çevre bilinci başta olmak üzere birçok toplumsal soruna çözüm üretmek için harekete geçiyor. Yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerle gençlerin doğaya, yaşadıkları şehre ve topluma katkı sunmalarını sağlayacağız" dedi. Belediye Başkan Vekili Sadık Dizdaroğlu gençlere çevreye duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederek, "Geniş çaplı bir farkındalık oluşturdunuz. Bir dahaki etkinliğe biz de katılmak istiyoruz. Elinize emeğinize sağlık, iyi ki varsınız" diye konuştu. Koçak ise, "Çok iyi örgütlenip çok önemli bir farkındalık çalışması yaptınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Kıymetini bilmemiz gerekiyor. Çok mutlu olduk" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Atatürk’ün Marmaris’e Gelişinin 90. Yılı Kutlanacak

2025-02-13 17:19 - Marmaris

Adıyaman Valiliği’nde sokak hayvanlarına yönelik toplantı

2025-02-14 13:07 - İnsan

İlgili Haberler

TEM’in Bolu Dağı Tüneli geçişinde kar etkisini azalttı

21:35 - Gündem

Samsun’da kurye ve motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı

21:01 - Gündem

Samsun’da yoğun kar yağışı

20:47 - Gündem

Sakarya’da kar sebebi ile kapanan 43 grup yolu ulaşıma açıldı

20:10 - Gündem

Çorum’da "İzmarit-19" denetimi: Yere sigara izmariti atanlara ceza

19:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Sokak ortasında husumetlisini vurdu

16:35 - Asayiş

Kazada Tırın Sürücü Kabini İkiye Ayrıldı

16:15 - Asayiş

Ramazan ve Yaz Aylarının Vazgeçilmezi!

14:58 - İnsan

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

14:25 - Spor

Anne Adaylarına Özel Seminer

14:24 - Eğitim