?>

Ali Günday ölümünün 29. yılında mezarı başında anıldı

Gümüşhane-bayburt bölge barosu başkanı iken gümüşhane'deki bürosunda uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat ali günday, ölümünün 29. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Genel - 9 ay önce

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı iken Gümüşhane’deki bürosunda uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Avukat Ali Günday, ölümünün 29. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Ali Günday’ın Boyluca köyündeki mezarı başında gerçekleştirilen anma törenine annesi Nazmiya Günday, eşi Türkan Günday, kardeşi Ekrem Günday, Gümüşhane Baro Başkanı Av. Metin Aslan, Bayburt Baro Başkanı Av. Serkan Pekmezci ile Gümüşhane ve Bayburt Barosu’na kayıtlı avukatlar katıldı. Törende, Ali Günday’ın mezarına çiçek bırakılarak Yasin-i Şerif okundu.

Anma töreninde konuşan Gümüşhane Baro Başkanı Metin Aslan, “Bugünün bizim için iki farklı anlamı olduğunu dile getirmek istiyorum. İlk olarak Gümüşhane Baro’muzun 50. Kuruluş yılını kutluyoruz ama aynı gün belki de Türkiye’nin en genç baro başkanını hangi amaç uğruna olduğu bile belli olmayan bir zalim kurşunla şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz savunmanın tarafsız temsilcileri olarak şunu söylemeliyiz ki, bugüne kadar hiçbir hiyerarşik altımızın olduğu iddiasında değiliz ama hiçbir hiyerarşik güç de tanımadık. Dolayısıyla biz hak yolundan, hukuk yolundan, adalet yolundan ayrılmayacağımızı daha önce de açıkça ortaya koyduğumuz şekliyle Gümüşhane Barosu olarak bundan sonra da bu yolda yürüyeceğimizi açıkça belirtmek istiyorum. Sayın başkanımıza Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Gümüşhane Barosu var olduğu sürece Ali Günday daima kalbimizde yaşayacaktır” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

23 Nisan kutlamaları gökyüzünde başladı

07:35 - Genel

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz, nüfus artış hızıyla ilgili açıklamaları değerlendirdi

20:28 - Genel

AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu

19:52 - Genel

Tatvan semalarında gökkuşağı şöleni

19:18 - Genel

Beylikdüzü’nde 23 Nisan coşkusu devam ediyor

18:49 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık