?>

Almanya Başbakan Scholz: "Görevimiz Ukrayna’ya dayatılan bir barışın olmamasını sağlamak"

Almanya başbakanı olaf scholz, ukrayna’ya bir barış planının dayatılmaması gerektiğini vurgulayarak, "bir sonraki görev, burada dayatılan bir barışın olmamasını sağlamak" dedi.

Siyaset - 2 ay önce

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya bir barış planının dayatılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bir sonraki görev, burada dayatılan bir barışın olmamasını sağlamak" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesine yönelik müzakereler hakkında konuştu. Rusya’nın taleplerine karşı çok hoşgörülü davranılmaması konusunda uyaran Scholz, "Bir sonraki görev, burada dayatılan bir barışın olmamasını sağlamak" ifadelerini kullandı. Ukrayna’nın barış anlaşmasından sonra bile gelişme fırsatına sahip olmasının gerekli olduğuna işaret eden Scholz, "Ukrayna’nın savaştan önce olduğundan daha büyük ve Batı silahlarıyla donatılmış güçlü bir orduya sahip olması gerekiyor" dedi.

Scholz, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceği konusunda iyimserliğini dile getirerek, "Onunla yaptığım görüşmeler ve danışmanlarımın onun danışmanlarıyla yaptığı görüşmeler, ABD’nin de Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceğini umabileceğimiz ve varsayabileceğimiz gerçeğine dayanıyor" dedi.

Scholz, Alman ordusunun da dahil olacağı bir Ukrayna barış gücü hakkındaki tartışmanın henüz erken olduğunu belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul, sizin siyasi ikbal heveslerinize kurban edilecek bir şehir değildir"

21:06 - Siyaset

Vatikan’da yeni papa için seçim süreci 7 Mayıs’ta başlayacak

19:04 - Siyaset

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır"

19:06 - Siyaset

Söke Belediyesi iki aylık süreçte 170 hayvanın tedavi ve kısırlaştırmasını yaptı

17:45 - Siyaset

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "İslam ülkeleri ve komşular el ele verirse, Avrupa’dan daha başarılı bir model oluşturabiliriz"

17:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel