?>

Almanya’da Brühl Camii ibadete açıldı

Almanya’da brühl camii törenle ibadete açıldı

Genel - 7 ay önce

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Brühl kasabasında inşa edilen Brühl Camii’nin açılışı çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde cami açılış töreni gerçekleştirildi. Brühl kasabasında inşa edilen Brühl Camii’nin açılışı için düzenlenen törene Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Hikmet Armağan, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Brühl Belediye Başkanı Dieter Freytag, Brühl Camii Dernek Başkanı Mehmet Kara, IGMG yetkilileri, sivil toplum kuruluşu ve dini kurum temsilcileri ile bölge sakinlerinin de bulunduğu birçok davetli katıldı. “Bu bina sadece ibadethane değil, insanların yaşadığı ve yaşattığı yerdir”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün dualarla başlayan törende yaptığı konuşmada, "Kuruluşumuz adına ve kendi adıma bu güzel dini mekanın görünen ve görünmeyen destekçilerine teşekkür etmek istiyorum“ dedi.

Ergün, “Bu bina sadece ibadethane değil, insanların yaşadığı ve yaşattığı yerdir. Bunun için Allah’a ne kadar teşekkür etsek azdır“ şeklinde konuştu.

Caminin inşasını başından beri destekleyen Brühl eski Belediye Başkanı Michael Kreuzberg ve mevcut Belediye Başkanı Dieter Freytag’a teşekkür eden Ergün, “Bu projeyi Brühl Kent Konseyi’ndeki tüm siyasi gruplar da destekliyor. Camimizin uzun yıllardır yakın temas halinde olduğu Protestan ve Katolik kiliselerinin temsilcilerine de teşekkürlerimi sunuyorum“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından arsa büyüklüğü 8 bin metrekare olan Brühl Camii’nin açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi.

Köln kenti yakınlarında Brühl kasabasında bulunan İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) bağlı Brühl Camii’nin inşaatına 2014 yılında planlandıktan sonra 2016 yılında başlanmıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul’daki deprem sonrası hastanede yaşanan panik anları

15:30 - Genel

Minguzzi’in ismi doğum gününde ‘Maltepe Kaykay Pisti’ne verildi

15:22 - Genel

23 Nisan’da binlerce çocuk ellerinde bayraklarla yürüdü

15:20 - Genel

Karaman’da 23 Nisan coşkusu

15:20 - Genel

Yalova’da İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı

15:20 - Genel

Günün Manşetleri

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş

Sivasspor Antalyaspor Maçı Hazırlıklarına Devam Ediyor

14:11 - Spor

Çatı Tamiri Kabusa Döndü

14:08 - Asayiş

Depreme hamamda yakalandı, sokağa peştamalla çıktı

13:40 - Gündem

Traktör Taş Kaldırırken Geçmişe Açılan Kapı Bulundu

13:15 - Gündem