?>

Almanya’da seçimin galibi CDU/CSU’nun başbakan adayı Merz: "Bir İsrail başbakanının Almanya’yı ziyaret edemeyeceği fikrinin tamamen saçma olduğunu düşünüyorum"

Almanya'da dün gerçekleştirilen erken genel seçimlerin galibi hristiyan birlik partileri cdu/csu'nun başbakan adayı friedrich merz, israil başbakanı binyamin netanyahu hakkında uluslararası ceza mahkemesi tarafından çıkarılan tutuklama emrine değinerek, "bir israil başbakanının almanya’yı ziyaret edemeyeceği fikrinin tamamen saçma olduğunu düşünüyorum" dedi.

Siyaset - 2 ay önce

Almanya’da dün gerçekleştirilen erken genel seçimlerin galibi Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU’nun başbakan adayı Friedrich Merz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan tutuklama emrine değinerek, "Bir İsrail başbakanının Almanya’yı ziyaret edemeyeceği fikrinin tamamen saçma olduğunu düşünüyorum" dedi.

Almanya’da dün gerçekleştirilen erken genel seçimlerin galibi Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU’nun başbakan adayı Friedrich Merz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Almanya’yı ziyaret etmesi için Netanyahu’yui davet ettiğini açıklayan Merz, Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından çıkarılan tutuklama emrine değinerek, "Bir İsrail başbakanının Almanya’yı ziyaret edemeyeceği fikrinin tamamen saçma olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Merz, Netanyahu’ya Almanya’yı ziyaret etmesi ve tutuklanmadan tekrar ayrılması için yollar ve araçlar bulacağını söylediğini belirtti. Sol Parti’den Merz’e tepki: "Çifte standart"

Sol Parti Eş Başkanı Jan van Aken, Merz’in davetini bir "felaket" olarak nitelendirerek, "çifte standart" uygulamakla suçladı. Aken, Almanya’nın her zaman uluslararası tutuklama kararlarını uygulaması gerektiğini belirtti. UCM tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çıkarılan tutuklama emrine değinen Aken, "Vladimir Putin, Almanya’ya gelirse bu tutuklama emri uygulanmalıdır. Aynı şey Netanyahu için de geçerlidir" dedi.

Almanya dahil 27 AB ülkesinin tamamı, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar için tek daimi uluslararası mahkeme olan UCM’ye taraf ve şüphelileri kendi topraklarında tutuklaması gerekiyor. UCM, devletlerin kararlarını uygulamak için yasal bir yükümlülüğü olduğunu ve sahip olabilecekleri endişelerin zamanında ve etkili bir şekilde mahkeme ile ele alınması gerektiğini bildirdi. UCM, "Mahkemenin hukuki kararlarının sağlamlığını tek taraflı olarak belirlemek devletlerin görevi değildir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Trump: "Umarım Rusya ve Ukrayna bu hafta bir anlaşma yapar"

23:49 - Siyaset

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: "Gazze için kurduğunuz her hayali, gördüğünüz her rüyayı kabusa çeviririz"

19:04 - Siyaset

Papa Francis, ABD Başkan Yardımcısı Vance ile görüştü

17:41 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Oran Başkonsolosluğu açılış törenine katıldı

17:14 - Siyaset

Bakan Yerlikaya, Konya’da Yatırım Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısına katıldı

16:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel