?>

Almanya’dan şifa bulmak için geldiği İstanbul’da canından oluyordu

Almanya'dan şeker hastalığına şifa bulma umuduyla geldiği istanbul'da doktor alper çelik tarafından ameliyata alınan makbule sorkun ölümden döndü.

Asayiş - 3 ay önce

Almanya’dan şeker hastalığına şifa bulma umuduyla geldiği İstanbul’da Doktor Alper Çelik tarafından ameliyata alınan Makbule Sorkun ölümden döndü. Kendisine yapılan ameliyatlarda midesinin bir kısmı ve safra kesesi alınan Sorkun, şeker hastalığına şifa bulamadığı gibi sağlık durumu daha da kötüye gitti. Ne Almanya’da ne de Türkiye’de hastalığına şifa bulamayan Sorkun, Alper Çelik’ten şikayetçi oldu.

Almanya’da yaşayan şeker hastası Makbule Sorkun, televizyon programlarında gördüğü Doktor Alper Çelik’in çalıştığı hastaneye şeker hastalığına şifa bulma umuduyla gitti. Sorkun, iddiaya göre, 2019 yılında Doktor Alper Çelik ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Hastaneden çıkıp evine giden Sorkun durumunun kötüleşmesi ve bilincinin kapanması üzerine aynı hastanede farklı tarihlerde iki kez daha ameliyat edildi. Ameliyatta midesinin alınmasını istemediğini belirten Sorkun’un iddiaya göre yapılan ameliyatlarda midesinin bir kısmı alındı, safra kesesi alındı ve bağırsağının bir kısmı alınarak yeri değiştirildi. Ameliyatlardan önce sadece şeker hastalığı için insülin ilacı kullanan Sorkun, ameliyatlardan sonra şeker hastalığının bitmediğini, durumunun daha kötüleştiğini, hemen her gün karnında ve sırtında ağrılar yaşadığını, eskisi gibi yemek yiyemediğini ve günde 15 ilaç kullandığını belirtti. Ağrıları geçmediği için Alper Çelik’in olduğu hastaneye farklı tarihlerde tekrar giden Sorkun, her gittiğinde kendisinin elle muayene edildiğini ve ağrı kesici verilerek hastaneden gönderildiğini belirtti. Almanya’da yaşayan ama her sene Türkiye’ye gelip giden Sorkun, hem Almanya’da hem Türkiye’de farklı hastanelere tedavi olmak için gittiyse de şifa bulamadı. Sorkun, şeker hastalığını tedavi etmek amacıyla kendisini ameliyata aldığı fakat sağlık durumunun daha da kötüye gittiği gerekçesiyle Doktor Alper Çelik’ten 2024 yılı Kasım ayında şikayetçi oldu.

Makbule Sorkun, “Alper Hoca’yı yurt dışındayken televizyonda gördüm. ‘Benim şekerim var ne yapabilirim’ diye danışmak için gittim. Beni Sağlık Bakanlığının izin vermediği yasaklı deneysel bir ameliyata aldılar, bunu benim üzerimde denemiş oldular. 3 sefer oldum. İyileşmedim, hala hastalığım devam ediyor. Yurt dışında da tedaviye devam ediyorum, gitmediğim hastane kalmadı. Türkiye’ye her geldiğimde onun hastanesine yattım ama bana hiçbir faydası olmadı. Kesilmesini istemediğim halde benim midemi almış, safra kesemi almış, bağırsağımı çevirmiş. Ben ameliyattan çıktıktan sonra kötü oldum. Bilinçsiz halde iki ay hastanede yattım. Ameliyattan çıktım, sancılarım devam ederken 1 hafta sonra evde kötüleştim, ambulansla hastaneye götürdüler. Tekrar ameliyata alındım, bir gün durdum sonra tekrar ameliyata alındım. Üçüncü sefer neden ameliyata alındığımı dahi bilmiyorum. Hiçbir şekilde iyi olmadım hala ağrılarım devam ediyor. Konsolosluktan davamı, şikayetimi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ilettim” dedi.

Şu an yaşamını nasıl sürdürdüğü ve sağlık durumu hakkında konuşan Sorkun, “Yemek yiyemiyorum, istediğim her şeyi yiyemiyorum. Azıcık bir şey yiyorum ve sonra tüm gün yatıyorum. Sırtım, karnım ağrıyor, midem yanıyor. Başkalarının yediği gibi yemek yiyemiyorum ben. Şeker hapımı insülin ilacımı hala kullanıyorum ve şeker hastalığım bir gram bile eksilmedi. Yurt dışında benim doktorum var onunla da tedaviye devam ediyorum, o bile bana ‘Sen kendine nasıl bir şey yaptın’ diyor. Beni düzeltemiyorlar. Ben 60 kiloydum, hastanede 39 kiloya kadar düştüm. Şimdi 49 kiloyum. Milleti kesip kesip atıyorlar” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Bayburt’ta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-14 12:11 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

Keçiören’de "Atatürk Sergisi" ziyaretçilerini ağırlıyor

2024-11-14 16:55 - Kültür Sanat

Marmaris Haftalık Hava Durumu

2024-11-15 11:06 - Marmaris

2024 yılında denetlenen dolmuş sürücülerinin 3’de birine trafik cezası kesildi

2024-11-16 08:42 - Asayiş

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

Milas’ta Çocuklar Karayolunda Dilendiriliyor

2024-11-11 01:11 - Asayiş

AĞVA’DA SONBAHAR RENKLERİYLE HUZUR DOLU TATİL

2024-11-15 17:18 - Gezi

İlgili Haberler

Amasra’da dalgaların boyu 3 metreyi aştı

18:51 - Asayiş

Spor salonu görevlisi silahlı kavgada kör kurşunla hayatını kaybetti

18:36 - Asayiş

Mardin’de takla atan otomobildeki 5 kişi yaralandı

18:39 - Asayiş

Malatya’da jandarmadan tarihi eser operasyonu

18:42 - Asayiş

Arazide yarı gömülü halde bulunan ceset olayında baba ve amca tutuklandı

18:24 - Asayiş

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık