?>

Almanya’dan Türkiye’ye uzanan dolandırıcılık operasyonu: ’Hells Angels’ grubuyla bağlantısı ortaya çıktı

?stanbul merkezli 3 ilde, almanya’da kendini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şahısların, elde ettikleri 2 milyon 850 bin euro’yu türkiye’deki banka hesaplarına yatırılan şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi.

Asayiş - 2 ay önce

İstanbul merkezli 3 ilde, Almanya’da kendini polis, savcı ve hakim olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan ve elde ettikleri 2 milyon 850 bin euroyu Türkiye’deki banka hesaplarına yatıran şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. İki ülke arasında koordineli olarak yürütülen soruşturmada yakalanan ve ’Hells Angels’ örgütü üyesi olduğu belirlenen A.E A.’nın Berlin’de 2014’te öldürülen Tahir Özbek cinayeti nedeniyle müebbet hapis cezası aldığı ve kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Almanya’da kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtan kişilerin Alman vatandaşlarından haksız menfaatle temin ettikleri 2 milyon 850 bin euronun bir kısmının Türkiye’de bulunan şüphelilere gönderildiği belirlendi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan teknik takip sonucu 10 şüpheli tespit edildi. Kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul, İzmir ve Sakarya’da operasyon düzenlendi. Operasyonda Y.A, E.P, D.B.T, M.Ç, D.A, C.G, B.K, S.G, Z.B ve A.E.A isimli 10 şüpheli "suç örgütü kurmak ve yönetmek" ile "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 tabanca, çok miktarda para ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Yapılan araştırmalarda gözaltındaki şüpheliler arasında bulunan A.E.A.’nın 9 Ocak 2014’de Berlin’de öldürülen Tahir Özbek cinayetiyle ilgili İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı. Almanya’nın organize suç örgütü ’Hells Angels’ üyelerinden biri olduğu öğrenilen A.E.A.’nın Almanya’da görülen bu cinayet davasında kesinleşmiş ’müebbet hapis cezası’ aldığı belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Van’da iki mevsim bir arada

2025-04-16 09:46 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

İlgili Haberler

Otobüsten inen kadın yolcuya motosiklet çarptı

09:10 - Asayiş

Eskişehir’de yolcu otobüsü yandı: 1 yaralı

08:08 - Asayiş

İsrail’den Tahran’a hava saldırısı: Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami hayatını kaybetti

05:47 - Asayiş

Siirt’te iki otomobil çarpıştı

01:58 - Asayiş

Esenyurt’taki asayiş uygulaması sonuçlandı

01:57 - Asayiş

Günün Manşetleri

3 kişinin cinayet olayında yeni gelişme

15:13 - Asayiş

Eşini Ayırmak İsteyen Kadın Yaralandı

13:26 - Asayiş

Doktor Evinde Ölü Bulundu

13:17 - Asayiş

Kadın Kooperatifi Türkiye Pazarına Açılıyor

13:11 - Genel

Dünya Plaj Voleybolu Alanya etabı başladı

13:06 - Spor