?>

Almanya, "Karabağ" paylaşımı nedeniyle Azerbaycan’dan özür diledi

Almanya, cumhurbaşkanı frank-walter steinmeier'ın sosyal medya hesabında karabağ'daki sözde ermeni yönetiminin bayrağını paylaşması nedeniyle azerbaycan'dan özür diledi.

Siyaset - 1 gün önce

Almanya, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın sosyal medya hesabında Karabağ’daki sözde Ermeni yönetiminin bayrağını paylaşması nedeniyle Azerbaycan’dan özür diledi.

Azerbaycan ile Almanya arasındaki "bayrak" krizine ilişkin Almanya’dan açıklama geldi. Almanya Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Dörte Dinger, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ermenistan ziyareti sırasında sosyal medya hesabından Karabağ’daki eski sözde Ermeni yönetiminin bayrağını paylaşmasına ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev’e mektup gönderdi.

Mektupta, paylaşımın Steinmeier’in sosyal medya hesabında kısa bir süre kaldığını ve hatanın fark edilmesinin ardından hemen silindiğini belirten Dinger, "Bu gönderi teknik bir hata nedeniyle yayınlandı. Bunun Almanya’nın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne ilişkin iyi bilinen tutumuyla hiçbir ilgisi yoktur. Bu hatadan dolayı çok üzgünüm. Söz konusu paylaşımın Azerbaycan’daki bazı kişiler arasında yanlış bir etki oluşturmasından dolayı içtenlikle özür dilerim. Cumhurbaşkanının yaklaşan ziyareti, Azerbaycan-Almanya ortaklığını güçlendirmeyi ve bölgedeki devam eden barış sürecini desteklemeyi amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Paylaşımdan dolayı dün Almanya’nın Bakü Büyükelçisi Ralf Horlemann Bakanlığa çağrılmış, paylaşımın Azerbaycan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı siyasi bir provokasyon olduğu belirtilerek, Almanya’dan özür dilemesi istenmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ermenistan ziyaretini tamamlamasının ardından bugün akşam saatlerinde Azerbaycan’a gidecek ve yarın resmi temaslarda bulunacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

Başkan Ünlü'den Marmaris'te Yoğun Bayram Mesaisi

2025-03-31 09:44 - Genel

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

Köyceğizli Miniklerden Sıfır Atık Farkındalığı

2025-03-29 11:22 - Gündem

Köyceğizli Öğrenciler Öykü Yarışmasında Birinciliği Paylaştı

2025-04-01 12:11 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Elon Musk’ın Trump hükümetindeki görevinden ayrılacağı iddia edildi

19:40 - Siyaset

CHP’nin boykot çağrısı Van’da karşılık bulmadı

17:00 - Siyaset

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: "Azerbaycan ve Ermenistan’ın barışa ulaşma yönündeki tutumlarının birbirine yakınlaştığını görüyoruz"

16:35 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar’dan esnafa destek ziyareti

16:01 - Siyaset

Başkan Okandan: "Milli firmalarımıza destek olacağız"

15:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Metamfetaminle Yakalanan Şüpheli Tutuklandı

16:47 - Asayiş

TFF 3. Lig'de Zonguldakspor FK Galibiyeti

16:41 - Spor

Şifalı Kuzu Göbeği Mantarları Çıktı

14:40 - Gündem

Dijital Göz Yorgunluğuna Dikkat

12:49 - Sağlık

Otomobil Şarampole Yuvarlandı

12:14 - Asayiş