?>

Altınboynuz siyaha büründü

Lağım kokusundan yanına yaklaşmanın zorlaştığı haliç havadan çekilen görüntülerle ne kadar kirlendiği gözler önüne serildi. Uzmanlar haliç'in artık lağım olarak aktığını ifade etti.

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul’un altınboynuzu olarak bilinen Haliç siyaha büründü. İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, “Haliç’te havadan baktığımız zaman açık bir şekilde kanalizasyon atıkları olduğu gözüküyor” dedi.

Lağım kokusundan yanına yaklaşmanın zorlaştığı haliç havadan çekilen görüntülerle ne kadar kirlendiği gözler önüne serildi. Uzmanlar Haliç’in artık lağım olarak aktığını ifade etti. Çevre düzenlemeleri için bir çok çalışma yapılan Haliç eski günlerine geri döndü. Kıyıların kirlilik nedeniyle siyaha büründüğü görüldü. Haliç’teki kirliliğin Marmara Deniz’ine akması ve sıcaklıkların artması ile uyanmaya başlayan müsilajı etkileyen nedenler arasında gösterildi. Sahil kenarlarında vatandaşlar yazın gelmesi ile pis kokunun daha fazla arttığını belirtti.

“Kanalizasyon olduğu açık ve net bir şekilde gözüküyor”

Haliç’in kanalizasyon atıkları ile dolduğunu ifade eden İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, “Haliç’te havadan çekilen fotoğraflara baktığımız zaman açık bir şekilde kanalizasyon atıkları olduğu gözüküyor. Bu dipteki çamurun kabarması falan değildir. Bu direk kanalizasyon olduğu açık ve net bir şekilde gözüküyor. Haliç’in devam eden projelerini askıya almaları nedeniyle eski Haliçe döndü. Bedrettin Dalan’dan önceki haline dönmeye başladı. Denize girmek mümkün değil. Koku çok fazla. Haliç bitmiş vaziyette. Kıyılarında mesire alanları yapılarak paralar harcandı ancak kokudan kimse duramaz orada. Haliç’i tekrara canlandırmak için bir o kadar daha para harcamaları gerekiyor. Haliç’in ölmesi yetmiyor ayrıca bu atıklar Marmara Deniz’ine akıyor. Müsilaj’ın en önemli nedenlerinden birisidir bu kirlilik. Bunu yapan belediyeler ve İSKİ gibi kurumlardır. Avrupa olimpiyatları yapılacak, bunu Haliç’in lağım çukurunda mı yapacağız. Siz insanlara o lağımı mı göstereceksiniz?” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta Güredil Kalesi göz dolduruyor

10:57 - Gündem

Kepez’in can dostları emin ellerde

10:40 - Gündem

Karacabey ovası sarıya büründü

09:53 - Gündem

TZOB Başkanı Bayraktar: "Yangınların en büyük nedeni ne yazık ki insan kaynaklı hatalardır"

09:37 - Gündem

Bin 700 yıldır ayakta olan kilise, müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor

09:32 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem