?>

Altun, "Sürdürülebilir gelecek, engelli bireylerin katılımıyla mümkün"

Zonguldak barosu engelli hakları komisyonu başkanı av. Büşra altun, 3 aralık dünya engelliler günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, engelli bireylerin hakları ve toplumsal katılımı konusundaki farkındalığın önemine dikkat çekti.

İnsan - 2 ay önce

Zonguldak Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. Büşra Altun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, engelli bireylerin hakları ve toplumsal katılımı konusundaki farkındalığın önemine dikkat çekti.

Baroya ait toplantı salonunda açıklamada bulunan Altun’a Baro Başkanı Av. Türker Kapkaç ve avukatlar da eşlik etti. Birleşmiş Milletler tarafından her yıl farklı bir tema belirlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bu yılki temasının “Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir gelecek için engelli bireylerin liderliğini güçlendirmek” olarak açıklandığını ifade eden Altun, bu temanın önemini vurgulayarak, “Kendileri ile ilgili karar alma süreçlerinde onlara yer verilmesi, yalnızca temsil edilmekle yetinilmeyip gerçek katılımlarının sağlanması gerekmektedir. Engelli bireyler arasında sıkça dile getirilen ‘Biz olmadan bizim için asla’ sözü doğrultusunda hareket edilmelidir” dedi. “Engelli hakları insan haklarıdır”

Av. Büşra Altun, engelli bireylerin toplumsal yaşamda etkin rol oynamalarının yalnızca bir günle sınırlı olmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Engelli bireylerin günlük yaşantılarını bağımsız şekilde sürdürebilmeleri adına devlet kurumlarına, sivil toplum örgütlerine ve tüzel kişiliklere önemli görevler düşmektedir. İnsan hakları, eşitlik ve özgürlük kavramlarının herkesi kapsaması gerekir. Bir kişinin dahi hakkının ihlal edildiği yerde insan haklarından söz edilemez.” “Herkes birer engelli adayıdır”

Altun, toplumda engelli bireylere yönelik dışlayıcı tutumlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, “İnsan hakları, eşitlik ve özgürlük kavramlarının herkesi kapsaması için insanı oluşturan farklılıklardan arınmalı ve ötekileştirmeden kaçınılmalıdır. Bir kişinin dahi hakkının ihlal edildiği yerde insan haklarından söz edilemez. Bu nedenle engelli bireylerin yaşamını her alanda kolaylaştırmak, onları her gün anlamak insanlığa karşı herkeste olması gereken bir bilinçtir. Herkesin birer engelli adayı olduğunu ve engelli bireylerin maruz bırakıldığı dışlayıcı tutumlardan uzak durulması gerektiğini önemle vurguluyoruz. Zonguldak Barosu ve Zonguldak Barosu Engelli Hakları Komisyonu olarak, her bir engelli bireyin yanında olduğumuzu hatırlatıyor ve aktif olarak varlığımızı hissettireceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

İlgili Haberler

İşte Erzurum Müftülüğü’nün 2024 faaliyetleri

13:36 - İnsan

Gaziantep’in 104 yıllık gururu

13:32 - İnsan

Miniklerin kar eğlencesi

13:16 - İnsan

Şahin: "Gaziantep’in Gazilik onuru asrın kahramanlık destanıdır"

12:55 - İnsan

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşlara deprem çantası

12:47 - İnsan

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor