?>

Ankara’daki deprem heyelan riskini artırdı

Ankara’nın keçiören ilçesinde uzun süredir devam eden heyelan riski, bugün yaşanan depremin ardından daha da arttı. öğle saatlerinde meydana gelen 3. 5 büyüklüğündeki deprem, bölgede yeni yarıkların oluşmasına neden olurken, mahalle halkında büyük bir tedirginlik oluşturdu.

Asayiş - 5 gün önce

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Kanuni Mahallesi’nde dün meydana gelen deprem sonrası bölgede yeni yarıkların oluştuğunu belirten mahalleli, yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti.

Dün öğle saatlerinde merkez üssü Yenimahalle ilçesi olan 3,5 büyüklüğündeki depremin ardından Kanuni Mahallesi çevresinde heyelan riski taşıyan bölgede toprakta yeni çatlaklar ve yarılmalar gözlemlendiği iddia edildi. Mahalle sakinleri, depremin ardından çatlakların daha da belirgin hale geldiğini ve bazı noktalarda zeminin kaydığını ifade ederken, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyleyerek yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti. Depremden sonra bölgeye inmeye korktuğunu ifade eden Ümit Karabacak, "Depremden önceki günlerde toprakta ciddi hareketlenmeler vardı. Hem gözle görülen kayma vardı hem de sesini duyabiliyordunuz. Bölgeden çok ciddi derecede tedirgin olduk. Depremden sonra da kopmalar oldu. Burada benim binam ile kayma arasında 7-8 metre mesafe var. AFAD buradaki binaların bilgilerini aldı. Yolda çatlak olduğu anda evlerimiz boşaltılacak. Depremde ciddi sallantı olsaydı evlerimiz gidecekti" dedi.

Kaymaların günlük arttığını aktaran Faruk Özer, "Kaymalar günlük oluyor. Biz her gün diken üstünde oturuyoruz. Mahalle sakinleri olarak tedirginiz. Her gün artan kaymalardan sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi dolgu çalışmalarını sürdürüyor

Heyelan riski taşıyan bölgelerde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toprak kaymasını engellemek amacıyla uzun süredir çalışmalar yürütüyor. Belediye ekipleri, özellikle eğimli arazilerde yaşanan toprak kaymalarını minimize etmek için dolgu ve güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

İlgili Haberler

Hakkari’de kargo ile gönderilmek istenilen 102 kilo metamfetamin ele geçirildi

22:34 - Asayiş

Nevşehir’de trafik kazası: 2 yaralı

22:10 - Asayiş

Drag pistindeki yarış ölümle noktalandı: 1 ölü, 1 yaralı

22:07 - Asayiş

Bursa’da merdivenlerden düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

21:21 - Asayiş

Tamir etmek istediği tırın altında kalmıştı, 4 gün sonra hayatını kaybetti

21:06 - Asayiş

Günün Manşetleri

Şüpheli Valiz Panik Yaratıp Patlatıldı

16:00 - Asayiş

Fırtına Sonrası Yunus Balığı Sahile Vurdu

15:52 - Gündem

Antep Fıstığı Fiyatları Yüksek Seyrediyor

15:42 - İnsan

Şehit Mustafa Uslu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:40 - Genel

Şanlıurfaspor ve Kocaelispor 0-0 Beraberlikle Ayrıldı

15:33 - Spor