?>

Ankara-İzmir karayolunda ağır vasıta araçların geçişi yasaklandı

Ankara-izmir karayolunda bugünden itibaren ağır vasıta araçların geçişi yasaklandı.

Asayiş - 3 gün önce

Uşak Valisi Naci Aktaş, Ankara-İzmir karayolunda ağır tonajlı araçların geçişinin 31 Mart saat 01.00’e yasaklandığını açıkladı.

Uşak Valisi Naci Aktaş, Ankara-İzmir karayolu üzerinde bulunan polis denetim noktasını ziyaret etti. Vali Aktaş, burada İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz’den Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında devam eden denetimler hakkında bilgi aldı.

Bayram tedbirleri kapsamında hem asayiş hem de trafik düzenini sağlamak için ek tedbirlerin alındığı aktaran Vali Aktaş, "Tatil boyunca 747 uygulama noktasında toplamda 5 bin 84 jandarma ve emniyet personelimiz görev yapacak. Ramazan Bayramı tatili 9 gün fakat 12 günlük tedbir alınmış durumdadır. Tedbirlerimizi çarşamba gününden bu yana başlattık. Tatilin son gününe kadar da bu tedbirlerimiz devam edecek" dedi.

Ankara-Uşak karayolunda yoğun trafik beklendiği için kamyon, tır, tanker ve ağır vasıta araçların belli saatlerde geçişin yasaklandığını dile getiren Vali Aktaş, "Burada trafiğin güvenli akışını sağlayabilmek için Ankara-İzmir istikametinde kamyon, çekici ve tanker vasfındaki ağır tonajlı araçların geçişine bugün saat 16.00’dan itibaren başlayarak pazar gecesi 01.00’e kadar izin verilmeyecek, yasaklanmıştır" dedi.

Trafik denetimlerinin her zaman devam edeceğini aktaran Vali Aktaş, "Denetimlerimizin çokluğu çok ceza yazmak için değil. Denetimlerimizin çokluğu, ölümlü ve yaralanmalı kazaları en aza indirmek içindir" diye konuştu.

Vali Aktaş, açıklamaların ardından Ankara-İzmir karayolunda yolculuk yapan sürücülerle ve yolcularla sohbet ederek trafik kuralların uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Öte yandan, Vali Aktaş daha sonra polis uygulama noktasında görevlilerle iftar yaptı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

GÖKOVA KAVŞAĞINDA ZİNCİRLEME KAZA

2025-03-25 18:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Yozgat’ta 20 bin adet makaron ele geçirildi

14:17 - Asayiş

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: Kaza anı kamerada

14:05 - Asayiş

Şehidin ikizinden yürek yakan feryat: "Anne karnında bile ayrılmadık"

14:09 - Asayiş

İzmir’de silahlı kavgada 3 kişi öldürüldü

14:03 - Asayiş

Geri manevra yapan otomobil bahçeye düştü: 1 yaralı

13:59 - Asayiş

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü

13:00 - Spor

Adı börek kendi tatlı

12:58 - Kültür Sanat

Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı

12:47 - Asayiş

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Cihan Aydın yönetecek

12:33 - Spor

Türk Telekom teknolojisi kütüphanelerle buluşuyor

12:08 - Kültür Sanat