?>

Anne adaylarına eğitim vermek için ’Gebe sınıfı’ açıldı

Diyarbakır sağlık müdürlüğüne bağlı talaytepe sağlıklı hayat merkezinde; sağlıklı gebelik dönemi sonrası sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için anne adaylarına yönelik eğitim verme amacıyla oluşturulan “gebe sınıfı” hizmet vermeye başladı.

Eğitim - 4 ay önce

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğüne bağlı Talaytepe Sağlıklı Hayat Merkezinde; sağlıklı gebelik dönemi sonrası sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için anne adaylarına yönelik eğitim verme amacıyla oluşturulan “Gebe Sınıfı” hizmet vermeye başladı.

Yeni açılan sınıfta, gebelik sürecinde anne adaylarının bilinçlenmesi ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri için çeşitli eğitimler veriliyor. Sınıfta hizmet verecek uzman personeller tarafından anne adaylarına rehberlik edilerek, hem fiziksel hem de psikolojik hazırlıklarının desteklenmesi hedefleniyor. Gebe sınıfında anne adaylarına; gebelik ve doğumun fizyolojik bir süreç olduğu, fizyolojik ve psikolojik değişiklikler, gebelik ve doğum sürecinde eş ve yakınların desteğinin önemi, doğumun evreleri, doğum ağrısıyla ilaçsız baş etme yöntemleri, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanabilecek sorunlar ve erken tanısı, gebelikte tehlike işaretleri ve acil durumlarda izlenecek yollar, beslenme danışmanlığı, nefes egzersizleri, anne sütünün faydaları, emzirme tekniği, normal doğumun anne ve bebek açısından yararları, lohusalık süreci, doğum sonrası kullanılabilen üreme sağlığı yöntemleri ve yeni doğan bakımı eğitim ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Halk sağlığı uzmanı, diş hekimi, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, ebe ve hemşirelerden oluşan profesyonel ekiplerin görev yaptığı Gebe Sınıfında anne adaylarının sağlıklı ve bilinçli gebelik, doğum ve doğum sonrası süreci geçirmelerine destek olunması hedeflendiği belirtildi. Gebe sınıfından tüm gebelerin ücretsiz yararlanabileceği bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

İlgili Haberler

Enez’de 112 Acil ve Sahil Güvenlik ekipleri "tıbbi tahliye eğitimi" yaptı

18:27 - Eğitim

Erzincan’da 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek

18:28 - Eğitim

"Anadolu Mektebi Projesi" koordinatör eğitimi Bursa’da gerçekleşti

18:13 - Eğitim

DPÜ ve İŞKUR arasında gençlik programı protokolü imzalandı

18:14 - Eğitim

Sincik’te okullar öğleden sonra tatil edildi

14:58 - Eğitim

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık