?>

Antalya’daki gösterilere yönelik adli işlemler tamamlandı: 26 kişi tutuklandı

Antalya valisi hulusi şahin, istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu’nun tutuklanmasının ardından son bir haftada yapılan protesto gösterilerinde kent genelinde toplam 252 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. şahin, gözaltıların ardından 26 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, 26 kişinin ise tutuklandığını dile getirerek, "an itibariyle gözaltında hiç kimse kalmadı" dedi.

Asayiş - 3 gün önce

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından son bir haftada yapılan protesto gösterilerinde kent genelinde toplam 252 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Şahin, gözaltıların ardından 26 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, 26 kişinin ise tutuklandığını dile getirerek, "An itibariyle gözaltında hiç kimse kalmadı" dedi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ramazan Bayramı öncesi Döşemealtı Trafik Kontrol Noktası’nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şahin, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından bir haftadır Antalya’nın çeşitli noktalarında devam eden protesto yürüyüşlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vali Şahin, protestoların Antalya’nın merkez ilçeleri başta olmak üzere bazı turistik ilçelerde de gerçekleştiğini ifade ederek, "Son bir haftadır protesto gösterileri diğer illerde olduğu gibi ilimizde de oldu. Bu protesto gösterileri ağırlıkla Cumhuriyet Meydanı, Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez gibi ilçelerin meydanlarında gerçekleşirken, ayrıca Alanya, Manavgat ilçelerimizde de protesto gösterileri oldu" dedi.

Gösterilerin büyük çoğunluğunun barışçıl şekilde geçtiğini belirten Vali Şahin, güvenlik güçlerinin olaylara karşı müsamahakâr davrandığını söyledi. Şahin, "Bu gösterilerin büyük bölümü barışçıldı ve bizler de son derece müsamahakar bir şekilde yaklaştık. Antalya merkez dışında hiçbir ilçemizde gözaltı olmadı" ifadelerini kulandı

Vali Şahin, merkezde yaşanan bir olayla ilgili detayları da paylaştı. Meltem Kavşağı bölgesinde yaşanan gerginliğe dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: "Antalya merkezde ise Meltem kavşağı bölgesinde anlaşılmaz bir şekilde o bölgeye bir takım gruplar gelerek orada bulunan polislerimize çeşitli malzemeler; taş, maytap ve benzeri attılar ve bundan kaynaklanan bir takım olaylar oldu." Olayların büyümeden yatıştırıldığını vurgulayan Şahin, hem polis teşkilatının hem de göstericiler içindeki sağduyulu grupların olgun bir tutum sergilediğini belirterek, "Bu olaylar neticesinde yine sağduyulu davranan polisimiz ve göstericiler içerisinde olgunluk gösteren, sağduyulu olan grupların da telkinleriyle, il yöneticilerimizin, milletvekillerimizin de destekleriyle, bu bir haftalık süreci iki taraftan da ciddi yaralanma olmadan atlatmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Şahin, gösteriler süresince toplam 252 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltıların ardından adli sürecin başlatıldığını ifade eden Şahin, "Bu süreçte toplam 252 gözaltı oldu, an itibariyle gözaltında hiç kimse kalmadı. Bunlar adli makamlara sevk edildiler. Bir kısmı karakoldan başsavcılıklarımız emirleriyle serbest bırakıldı. Bir kısmı adliyeden serbest bırakıldı. Şu anda 29 kişinin adli işlemi devam ediyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

GÖKOVA KAVŞAĞINDA ZİNCİRLEME KAZA

2025-03-25 18:58 - Asayiş

İlgili Haberler

Otomobilin arkasına bağladığı demirlerle trafikte ilerledi

11:48 - Asayiş

Myanmar’daki artçı sarsıntılar Tayland’da paniğe yol açtı

11:31 - Asayiş

Sahte komutanlıktan ceza aldı, bu sefer de sahte polis oldu

11:27 - Asayiş

Bayram günü dehşete uyanan vatandaş: "Çocuklarımı bayrama değil ölüme kaldırdım"

11:20 - Asayiş

Vali Çiçek, yol kontrolünde bayram kutlayıp tatlı ikram etti

11:14 - Asayiş

Günün Manşetleri

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

16:41 - Spor

Araçlardan Binlerce Hap Ele Geçirildi, 2 Gözaltı

15:49 - Asayiş

Motokurye Köpeklerden Kaçarken Kaza Yaptı

15:47 - Asayiş

Amonyak Sızıntısı İşçileri Zehirledi

15:34 - Asayiş

Kağıt gibi ezilen kabinden sağ çıktı

15:25 - Asayiş