?>

Ardahan’da eğitim yılı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile başladı

Ardahan'da 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, türkiye yüzyılı maarif modeli ile başladı. (olgun yıldız/ardahan-iha)

Eğitim - 5 ay önce

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Halitpaşa İlkokulunda düzenlenen ‘İlköğretim Haftası’ etkinliğine katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Çiçek, bu yıl uygulamaya alınan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Vali Çiçek konuşmasında şu ifadelere yer evrdi, “Milli Eğitim Bakanlığımız çok kıymetli bir çalışmaya imza atarak Maarif Eğitim Modelini uygulamaya aldı. Günümüzde maalesef insan nesline sosyal medya marifetiyle çok ciddi saldırılar yapılmakta. Ulus olarak, millet olarak inancımız gereği de sapkınlık olarak gördüğümüz bir takım hususlar, kitle iletişim araçları marifetiyle maalesef neslimizi hedef alıcı şekilde çalıştırılmaktadır. Öyle bir zamana geldik ki; ahir zamanda şairin ifadesiyle ‘dilce susup, bedence konuşulan bir çağdayız.’ Çocuklarımızı bu tehlikelerden uzak tutmamız lazım. Evlatlarımızı milli ve manevi değerlerimize uygun olarak fıtratlarına uygun, kişiliklerini, kimliklerini doğru bir şekilde kazanacakları şekilde yetiştirmek amacıyla ortaya konulmuş olan Maarif Modelinin, bütün eğitim camiasının ve hatta velilerimizin sahiplenmesini rica ediyorum. Bu model inşallah daha da gelişerek devam edecektir. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlar ve başarılar getirmesini diliyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimize ve görevi başında şehit olan öğretmen kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

Öğrencilere yönelik konuşmasında onların iyi birer öğrenci, evlat, arkadaş ve vatandaş olmak gibi çeşitli görevlerinin bulunduğunu da belirten Vali Çiçek, öğrencilerden çok çalışmalarını ve sorumluluklarını zamanında yerine getirmelerini istedi.

2024-2025 yeni eğitim öğretim yılı başlangıcı dolayısıyla düzenlenen programda öğrenciler, şiir ve müzik dinletisi gösterileri sundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

MXGP Türkiye’yi İspanyol pilot Jorge Prado kazandı

2024-09-08 21:29 - Spor

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Sincik’te okullar öğleden sonra tatil edildi

14:58 - Eğitim

Kırklareli’nde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Üniversite Güvenlik Koordinasyon toplantısı yapıldı

14:32 - Eğitim

’Toplumsal Katkı Faaliyetleri Birim Temsilcileri Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi

14:37 - Eğitim

Emet’te eğitim ve tarımı bir arada yürüten okulda bilgilendirme çalışması

14:38 - Eğitim

Zeytin budamayı uygulamalı öğrendiler

14:28 - Eğitim

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş