?>

Asırlık tulumba vatandaşın sıcak su ihtiyacını ücretsiz karşılıyor

Eskişehir'de yaklaşık 1 asır önce yapıldığı tahmin edilen ve yer altı termal kaynaklara bağlı olan tulumba vatandaşın hem sıcak hem de ücretsiz kullanım suyu ihtiyacını karşılıyor.

Gündem - 3 ay önce

Eskişehir’de yaklaşık 1 asır önce yapıldığı tahmin edilen ve yer altı termal kaynaklara bağlı olan tulumba, vatandaşların sıcak su kullanım ihtiyacını ücretsiz karşılıyor.

Odunpazarı İlçesi İstiklal Mahallesi Asmaaltı Sokak’ta bulunan esnaf, kullanım suyu ihtiyacı için bölgedeki tulumbayı kullanıyor. Yaklaşık 1 asır önce yapıldığı tahmin edilen tulumbadan yer altı termal kaynaklara bağlı olması nedeniyle doğal sıcak su akıyor. Tüketim haricinde çeşitli ihtiyaçlar için kullanılan tulumbanın bakımını ise çevre esnafı üstleniyor. Özellikle soğuk kış günlerinde tulumbadan daha çok faydalanan esnaf, bölgede bir başka muadili olmaması sebebi ile vatandaşların tulumbayı daha duyarlı kullanmasını istiyor. “Bölgemizde bir tek bu tulumba kaldı, onun da bakımını esnaf olarak biz yapıyoruz”

Tulumbadan sıkça faydalanan çevre esnafı Nejat Madenoğlu, “Bu tulumba çok eskiden beri var. 1940’lı yıllardan kalma ve 10-15 metre arasında derinlikte sıcak su var, onu bağlamışlar. Suya yapılan tahlilde bir şey çıkmadı. İçilmesinde sakınca yok, ama kumlu çıkıyor, o yüzden arkadaşların içmesini istemiyoruz. Tüketim haricinde çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Herkes tulumbadan faydalanıyor. Bölgemizde bir tek bu tulumba kaldı, onun da bakımını esnaf olarak biz yapıyoruz. Para yardımıyla yenisi alıyoruz, tamiratını yapıyoruz. Eski hamamların kaynak depoları burada olduğu için sıcak su akıyor. Birkaç dakika çektiğin zaman sıcaklık elini yakacak dereceye geliyor. Bulaşıklarını yıkayanlar da oluyor ancak, vatandaşın pisliğini buraya gitmesinden şikayetçiyiz. Onları da biz temizlemek zorunda kalıyoruz. Buraya pislik bırakmasınlar, temizlesinler” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

İlgili Haberler

Üzümlü’de 60 bin kuzu küpelenecek

23:00 - Gündem

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2025 yılı uygulama tebliği yayınlandı

22:51 - Gündem

Sinop’ta 77 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

22:09 - Gündem

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 157. Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

21:54 - Gündem

Yüksekova’da kara saplanan aracı ekipler kurtardı

19:56 - Gündem

Günün Manşetleri

Hurma Tezgahlarda Yerini Aldı

15:54 - Ekonomi

Down Sendromlu Ethem Ay Göreve Başladı

15:53 - İnsan

Güzellik Sektörü Krizde

14:10 - Ekonomi

Mehmet Ali Erbil’e Yasa Dışı Bahis Davası

14:04 - Asayiş

Kemik Erimesi Gençleri de Tehdit Ediyor

13:45 - Sağlık