?>

Askeri kışla içerisinde çıkan yangına 71 personel müdahale etti

Sakarya'nın pamukova ilçesinde askeri kışla içerisinde bulunan otlukta çıktıktan sonra ağaçlık alana sıçrayan yangın söndürüldü

Genel - 7 ay önce

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde askeri kışla içerisinde bulunan otlukta çıktıktan sonra ağaçlık alana sıçrayan yangına; 14 itfaiye aracı ve 7 adet tankerle birlikte toplamda 71 personel müdahale etti. Yangına ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan açıklamada, “Mühimmat depolarına yakın olan noktalarda ivedi şekilde konuşlanan ekiplerimiz, gerekli önlemi alarak alevlerin bölgeye sirayet etmesini önlemiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmalarımız devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Pamukova ilçesinde bulunan 46. Mühimmat Bölüğü Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Demir Kışlası içerisinde bulunan otluk alanda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Alevler, rüzgarında etkisiyle kısa sürede kışla içerisinde bulunan ağaçlık alana yayıldı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile askeriyeye ait itfaiye araçları, Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, su tankerleri, iş makineleri ve askeri personel sevk edildi. Adrese ulaşan ekiplerce yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Mühimmat depolarının da bulunduğu bölgede, ekiplerin hızlı müdahalesi muhtemel bir faciayı önledi. “Önemli bir tehlikenin önüne geçilmiştir”

Konuya ilişkin Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerimiz, Pamukova Turgutlu’da Mühimmat Komutanlığı sınırlarına yakın alanda çıkan otluk alan yangınıyla ilgili ilk ihbar yapıldığı andan itibaren gerekli aksiyon alınmıştır. Civarda bulunan bölge amirliklerimizden ve merkezden takviye ekipler görevlendirilmiş ve ilk andan itibaren Orman Bölge Müdürlüğü ile Pamukova Belediyesi ekipleriyle koordineli hareket edilmiştir. Aldığımız son rapora göre bölgede 14 itfaiye aracı ve 8 adet tankerle toplamda 71 personel, yangına ilk andan itibaren müdahale etmiştir. Mühimmat depolarına yakın olan noktalarda ivedi şekilde konuşlanan ekiplerimiz, gerekli önlemi alarak alevlerin bölgeye sirayet etmesini önlemiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmalarımız devam etmektedir. Büyük bir özveriyle çalışılan müdahale operasyonunda önemli bir tehlikenin de önüne geçilmiştir. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

YATAĞAN'DA YENİ ORMAN, ZEYTİN VE TARİH KATLİAMI  

2024-08-07 11:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Kahramankazan Belediyesi’nde en düşük maaş 32 bin 756 TL olarak belirlendi

16:33 - Genel

Marmaris’te 2 bin 400 aile için destek paketleri hazırlandı

16:36 - Genel

Bodrum’da son kullanma tarihi geçmiş ürünler toplanıyor

16:31 - Genel

Olası İstanbul depreminde 39 ilçenin yardımına 39 il koşacak

16:24 - Genel

Beylikdüzü Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

16:26 - Genel

Günün Manşetleri

Hurma Tezgahlarda Yerini Aldı

15:54 - Ekonomi

Down Sendromlu Ethem Ay Göreve Başladı

15:53 - İnsan

Güzellik Sektörü Krizde

14:10 - Ekonomi

Mehmet Ali Erbil’e Yasa Dışı Bahis Davası

14:04 - Asayiş

Kemik Erimesi Gençleri de Tehdit Ediyor

13:45 - Sağlık