?>

Asrın felaketinde hasar alan 500 yıllık tarihi cami ibadete açıldı

Hatay’da asrın felaketinde hasar alan ve restore edilen tarihi sarımiye camii, restorasyon çalışmalarının ardından cumhur başkanı recep tayyip erdoğan tarafından ibadete açıldı.

Kültür Sanat - 9 ay önce

Hatay’da asrın felaketinde hasar alan ve restore edilen Sarımiye Camii, restorasyon çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı.

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan ve 16. yüzyılda inşa edilen Sarımiye Camii, asrın felaketinde hasar almıştı. Depremin yaralarının sarıldığı kentte 500 yıllık tarihi caminin restorasyonu için çalışma başlatılmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi caminin açılışı, "Vakıflar Genel Müdürlüğünün Kuruluşunun 100. Yılı" temasıyla 06-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Tarihi caminin ibadete açılışına; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve il protokolü katıldı.

Asrın felaketinde Hatay’da 81 eserin zarar gördüğünü ve bunlardan 59’unun restorosyan işleminin başladığını dile getiren Vali Masatlı, "6 Şubat’ta yaşanan asırların depremiyle birlikte ilimiz her bakımdan ciddi yaralar aldı. Bu yaraların sarılması için ilimizde Cumhurbaşkanımız tarafından imar, ihya ve inşa çalışması devam ediyor. Her alanda çalışma yürütmemizle birlikte özellikle 6 Şubat’taki depremlerde maalesef kültürel değerlerimizde ciddi bir hasar gördü. Bizim burada Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ait 81 tane eserimizde tahribat oluştu. Bunların 59 tanesinde restorasyon işlemini başlattık. 22 tanesinde de proje çalışmaları devam ediyor. Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Hünkar Mescidimizi açmıştık. Bugün de Sarımiye Camii’ni Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açmış bulunuyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

BU TEKNE EGE’DE İLK MARMARİS'TE ÜRETİLİYOR

2024-05-06 11:19 - Gündem

Evinden adeta cephanelik çıktı

2024-05-05 22:43 - Asayiş

İlgili Haberler

Mersin 1. Kitap ve Kültür Günleri etkinliği sürüyor

10:13 - Kültür Sanat

19 yıldır antika biriktirerek dükkanında sergiliyor

10:10 - Kültür Sanat

Başkan Büyükyapıcı’dan çocuklara tiyatro hediyesi

09:56 - Kültür Sanat

Metin Üstündağ’ın karikatür sergisi sanatseverlerle buluşuyor

09:43 - Kültür Sanat

Tavas Belediyesi step aerobik kursları başlıyor

09:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Ofis Boynu Riskine Karşı 12 Etkili Öneri

17:52 - Sağlık

Atık pili getir, hediyeyi götür

15:54 - Gündem

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti

15:31 - Asayiş

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya