?>

Atabarı Kayak Merkezi kayak sezonunu açtı

Kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı atabarı kayak merkezi, yeni sezonda kayak severlere hizmet vermeye başladı.

Genel - 6 ay önce

Artvin’de kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı Atabarı Kayak Merkezi, yeni sezonda kayak severlere hizmet vermeye başladı.

Artvin’de etkili olan yoğun kar yağışının ardından Doğu Karadeniz’in önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Atabarı Kayak Merkezi, kış sezonuna "Merhaba" dedi. 90 santimetre kar kalınlığına ulaşan merkez, ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Artvin şehir merkezine 18 kilometre mesafede, 2 bin 200 metre rakımdaki Mersivan Dağı’nda yer alan Atabarı Kayak Merkezi, Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Kar yağışıyla birlikte pistlerin hazırlanmasının ardından, tesis kayak severlerin kullanımına sunuldu. Bin 300 metre uzunluğundaki iki pist, farklı zorluk derecelerine göre tasarlanmış durumda. Bölge, hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için ideal bir seçenek sunuyor. “Türkiye’de kayak sezonu Artvin’de başlar, Artvin’de biter”

Sezonun ilk gününde Atabarı Kayak Merkezi’ni dolduran ziyaretçiler, pistlerde doyasıya eğlendi. Kayak yapanların yanı sıra kızak keyfi süren çocuklar ve eşsiz kar manzarasında fotoğraf çektiren aileler renkli görüntüler oluşturdu. Bölge esnafı da sıcak içecekler ve yöresel lezzetlerle misafirlere hizmet verdi.

Artvin Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Başköylü, yeni kayak sezonu ile “Atabarı Kayak Merkezi’miz bu yıl da kayak severlere kapılarını açtı. Şu an pistlerde yaklaşık 90 santimetrelik kar var ve tüm tesislerimiz hazır. Geçen yıla göre daha yoğun bir sezon bekliyoruz. Türkiye’de kayak sezonu Artvin’de başlar ve Artvin’de biter, bu bizim sloganımız oldu. Geçen yıl 23 Nisan’da bile kayak yaparak sezonu kapattık. Bu yıl da aynı başarıyı hedefliyoruz” bilgisini paylaştı.

Öte yandan, kayak tutkunları özel araçları ile çıkabildikleri Atabarı Kayak Merkezi’nde günlük kayak kiralamaya 450 TL ve telesiyeje 150 TL olmak üzere toplam 600 TL ödeyerek kayak yapabiliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

İlgili Haberler

Aydın’da sessizlik uyarısı

20:31 - Genel

Karacabey Zabıta ekipleri köylerde denetimlere başladı

20:05 - Genel

TOSBİ işçilerinden ’Ölüm Yolu’ protestosu

19:25 - Genel

Bayburt’ta jandarmanın 186’ncı yılı coşkuyla kutlandı: Tüfekli hareketler gösterisi nefes kesti

19:11 - Genel

Aydın’da Jandarma şehitleri unutmadı

18:40 - Genel

Günün Manşetleri

LGS Öncesi Öğrenci ve Velilere Kritik Uyarılar

16:33 - Eğitim

Merkez Bankası Rezervleri 155,9 Milyar Dolara Yükseldi

16:30 - Siyaset

Öğretmen Arkadaşını Öldüren Zanlı Tutuklandı

16:25 - Asayiş

Arılar şehir merkezini istila etti

15:58 - Asayiş

Köpek dövüştüren şahıslara operasyon

15:46 - Asayiş