?>

Atatürk, 10 Kasım’da İstanbul Sabiha Gökçen’de özel bir hologram gösterisiyle anıldı

Türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu gazi mustafa kemal atatürk, vefatının 86. Yıl dönümünde istanbul sabiha gökçen uluslararası havalimanı'nda özel bir törenle anıldı. Duygusal anlara sahne olan törende atatürk'ün kendi sesinden bir hologram gösterisi gerçekleştirildi.

Genel - 5 ay önce

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 86. yıl dönümünde İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda özel bir törenle anıldı. Duygusal anlara sahne olan törende Atatürk’ün kendi sesinden bir hologram gösterisi gerçekleştirildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 86. yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım’da özel bir anma töreni düzenlendi. Saat 08.50’de Sabiha Gökçen terminalinin asma katından Atatürk’ün Nutuk konuşması 3 boyutlu hologram tekniğiyle canlandırıldı. Büyük önderin kendi sesi ve görüntüsünün yer aldığı 3 dakikalık gösteri, okulların ara tatile girmesiyle terminalde bulunan çok sayıda yolcuya duygu dolu anlar yaşattı. Giden yolcu katında, hava ve kara tarafından büyük ilgiyle izlenen gösteriye o anlarda herkes alkışla destek verdi. Tören; Atatürk büstü önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’mızın büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Hüzün ve minnet duygularımızın iç içe geçtiği bugünde, milletçe daima kalbimizde yaşattığımız Atatürk’ü kendi sesi ve görüntüsüyle izlemek tüm misafirlerimizle birlikte hepimizi çok derinden etkiledi. Atatürk’ün manevi kızı, ülkemizin ilk kadın pilotlarından Sabiha Gökçen’in adını taşıyan havalimanımızda, onun bizlere işaret ettiği hedeflere ulaşmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğlaspor, Kendi Evinde Türk Metal 1963’ü Ağırlıyor

2024-11-09 10:35 - Spor

Samsun’da alüminyum boru içinde 768 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-08 16:05 - Asayiş

Nesine 3. Lig: Muğlaspor: 1 - Türk Metal 1963: 0

2024-11-10 16:27 - Spor

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı

2024-11-08 18:40 - Asayiş

Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

2024-11-08 20:10 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Turizmin başkentindeki yüzyıllık su hasreti sona erdi

2024-11-12 13:45 - Sağlık

845 kişinin hayatını kaybetti Düzce depreminin 25. yıldönümü

2024-11-12 09:32 - İnsan

Aydın'da Trafik Kazası

2024-11-06 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Kütahya’da 4,3 büyüklüğünde deprem

21:29 - Genel

Vali Aydın Baruş: "Gümüşhane’de turizmde istediğimiz noktada değiliz"

17:35 - Genel

Facia teğet geçti

17:31 - Genel

Erzincan’da 23 Nisan kutlamaları renkli anlara sahne oldu

17:28 - Genel

Muğlaspor Şampiyonluğunu Cüneyt Erdan'a Adadı

17:14 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık