?>

ATO’dan TEKNOFEST’e 1 milyon destek

Adana ticaret odası 2-5 ekim 2024 tarihinde adana’da yapılacak teknofest’te yarışacak adanalı takımların projelerine 1 milyon liralık maddi destek vereceğini açıkladı.

Ekonomi - 8 ay önce

Adana Ticaret Odası 2-5 Ekim 2024 tarihinde Adana’da yapılacak TEKNOFEST’te yarışacak Adanalı takımların projelerine 1 milyon liralık maddi destek vereceğini açıkladı.

TEKNOFEST’te yarışacak projelerin ön hazırlıkları Adana Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulunca kurulan bir komisyon tarafından incelendi. Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Yılmaz, Halid Milli, Vedat Gizer, Naci Heybeli ve TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Mert Taşar’dan oluşan komisyon genç beyinlerin yeteneklerini tek tek inceleyerek değerlendirmeye aldı. Değerlendirme sonucunda ATO Yönetim Kurulu TEKNOFEST yarışmasında yarışacak 18 proje 1 Milyon TL destek vereceğini açıkladı.

Konuyla ilgili Adana Ticaret Odası TEKNOFEST Komisyonu adına açıklama yapan Cengiz Yılmaz, "TEKNOFEST’in 2-5 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenlenecek olması biz iş dünyasını ziyadesi ile mutlu etmiştir. Festivallerle anılan şehrimizin teknoloji ve uzay festivaline de ev sahipliği yapacak olması, şehrimizin marka değerine ciddi manada katkı sunacaktır. Teknofest’i, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi adına büyük bir adım olarak görüyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olması nedeniyle ayrıca önemsiyoruz. Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilecek söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak festivalde yarışacak olan takımlarımıza destek olarak şehrimizin genç yeteneklerinin teknolojiye olan ilgisini artırmak bir başka amacımızdır’’ ifadelerine yer verdi.

Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılmasını hedeflediklerini belirten, Yılmaz, "Bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak çalışmalarımıza devam ediyoruz. TEKNOFEST 2024 için nitelikli binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmesi için birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunan gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Büyüyen, gelişen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceğinin örneklerini gençlerimiz en güzel şekilde bu festivalde ortaya koyacaktır. Takımlarımız projelerini bizlerle paylaştı ve birçok projenin içinden destek vereceğimiz 18 projeyi belirledik ve onay verdik. Ülkemizin teknolojik kalkınmasına ve teknolojiyi üreten nesillerin yetiştirilmesine katkı sunmaktan ve takımlarımızı desteklemekten Adana Ticaret Odası olarak mutlu olduk" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

BAYBURT’TA İNSANLARI, SANATI, TOPLUMU ETKİSİNDE BIRAKAN BAKSI MÜZESİ

2024-07-01 10:55 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Bulgarların alım gücü düştü: Edirne’ye gelişleri yüzde 50 düştü

19:31 - Ekonomi

Manyas’ta Ramazan ayının simgelerinden mukabele geleneği başladı

18:34 - Ekonomi

Gülsoy: "Kayseri iş dünyası olarak enflasyonla mücadelede kararlıyız"

17:36 - Ekonomi

Atakum Belediyesi’nin icra yoluyla satılan taşınmasına iptal

17:40 - Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, MTSO üyeleriyle bir araya geldi

17:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat