?>

AVM’den caddeye bariyer: Vatandaşlar eğilerek altından geçiyor

Yaya yoluna bariyer koyan avm’ye vatandaşlardan tepki

İnsan - 11 ay önce

Samsun’da bulunan Bulvar Alışveriş Merkezi’nin (AVM), her gün binlerce insanın geçtiği caddeyi bariyer ile kapatması hem çevre esnafının hem de vatandaşın tepkisini çekti.

Bulvar AVM, Orhaniye Caddesi’nin Site Camisi ile AVM arasındaki kısmını bariyer ile kapattı. Altı kapalı otopark olan AVM meydanının üstündeki bir kısmına da araç parkı yapmaya başladı. AVM’ye girmek veya bariyerin diğer tarafına geçmek için çözüm arayan insanlar kimi zaman bariyer altından geçiyor kimi zaman ise yolunu değiştirerek başka bir alandan bariyeri aşmaya çalışıyor. Bebek arabalı aileler ise bariyeri aşmak için zor anlar yaşıyor. "Yayalar çok mağdur durumda"

Her gün binlerce insanın kullandığı yola bariyer koyan AVM’ye tepki gösteren esnaf Fevzi Kınalı, “Daha önce buradan geçiş yapabiliyorduk. Şimdi burayı kapatmışlar. Nedenini sordum. Motosikletin olduğunu söylediler. Bu bence yayaya karşı bir hakarettir. Olumsuz bir durumdur. Yaya geçidini kapatmak hangi mantığa sığar. Yayalar çok mağdur durumda. Bebek arabası, engelli arabası geçemiyor. Buranı altı otoparktır. Kendi zevklerine göre burayı kapattılar. Buraya araba da park etmeye başladılar” dedi. "Bariyere çarptım"

Vatandaş Osman Vehbi Kaymaz, “Bu yoldan her gün geç saatlerde işten geliyorum. O gün de yorgundum ve her zaman kullandığım yoldu. Bariyere çarptım ve az daha takla atıyordum. Niye yaptılar bu bariyeri? İki gün önce bebek arabası olan bir kadın burada isyan etti. İnsanlar buradan geçemiyor. Kalabalık bir aile geliyor geçemiyor. Onu bıraktım engelli olanlar var. Özellikle bebek arabası kullanan kadınlar var. Bu bariyere çarpmamak için bin bir çareye başvuruyorlar” diye konuştu. "Yayanın güvenliği için yapıldı"

Samsun Bulvar AVM Müdürü Gaye Özgün ise "Orası araç trafiğine kapalı bir yoldur. Motosikletler çok süratli bir şekilde geçiyor. 2 tane yaya kıl payı kurtuldu. Tehlikeli olaylar yaşandı. AVM’nin mal kabul alanı oradan yapılıyor. O bariyerler olmazsa motosikletler o cadde hızlı bir şekilde giriş yapıyor. UKOME kararı ile Orhaniye Caddesi’ni iki ucu sit alanı içerisinde. Orada yürüyen yayanın güvenliği için yapılan bir işlemdir. Orada birisine bir şey olursa bizim sorumluluk alanımız dahilinde oluyor. Orada çalışmalarımız devam ediyor. Çöpler de oradan alınacak ve vatandaşların yan taraftan girebilecekleri bir yol olacak” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili inceleme başlattı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz’dan kurum içi ziyaretler

14:03 - İnsan

Samsun’da 2 bin 188 adet bina ’riskli yapı’ olarak tespit edildi

13:58 - İnsan

Yurt genelinde etkili olan zirai don Eskişehir’de üretimi olumsuz etkiledi

13:49 - İnsan

Ağrı’da aile yapısına yönelik politika önerileri masaya yatırıldı

13:42 - İnsan

Patnos Belediye Spor Yönetimi, Dedeli Belediye Başkanı Durak’ı makamında ziyaret etti

13:42 - İnsan

Günün Manşetleri

Ruhsatsız Salyangoz Taşımacılığına Jandarma Engeli

11:48 - Asayiş

Vatandaşların Kripto Paralarını Çalan 6 Şüpheli Yakalandı

11:44 - Asayiş

Spor Yaralanmalarına Zamanında Müdahale Hayati!

11:28 - Sağlık

Serada Kenevir Yetiştiren Şüpheli Polise Yakalandı

11:19 - Asayiş

Cezaevi İzinlisi Eski Eşini Öldürdü

11:04 - Asayiş