?>

Ayasofya Camii Ramazan ayı öncesi gül suyu ile yıkandı

Fatih belediyesi ekipleri tarafından ramazan ayı öncesinde ayasofya-i kebir camii şerifi’nde dezenfekte işlemi yapıldı. Caminin içi gül suyu ile yıkanarak temizlendi.

Genel - 7 saat önce

Fatih Belediyesi ekipleri tarafından Ramazan ayı öncesinde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde dezenfekte işlemi yapıldı. Caminin içi gül suyu ile yıkanarak temizlendi.

Fatih Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Ramazan ayı öncesinde dezenfekte işlemi gerçekleştirildi. Caminin içi gül suyu ile yıkanırken, çalışmaların ilçede bulunan tüm camilerde Ramazan ayı boyunca devam edeceği öğrenildi. "Fatih’te tarihin her döneminde Ramazan ayı bir başka yaşanmıştır"

Çalışmaları yerinde inceleyen Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Bereket ve rahmet ayı olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşmak üzereyiz. İslam Aleminde Ramazan bir başka yaşanır. Fatih ilçemizde Ramazan’ın yakıştığın en güzel ilçelerdendir. Tarihin her döneminde Ramazan ayı Fatih’te bir başka yaşanmıştır. İstanbul ve Türkiye’nin her yerinden diğer ülkelerden de gelen Müslümanların camilerimiz, mescitlerimizi geziyorlar. Bizde kurumlar olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fatihimizde selatin camilerimiz başta olmak üzere 560’a yakın camimiz var" dedi. "Ramazan bereket ve yardımlaşma ayıdır"

Ramazan ayının bereket ayı olduğuna vurgu yapan Başkan Turan, "Bizde Fatih Belediyesi olarak bir usulü yerine getirmek açısından Ramazan öncesi bütün camilerimizde özel temizlikler yapıyoruz. Büyük selatin camilerimi gül suyu ve güzel kokularla şenlendiriyoruz. Bugünde temsil olarak Ayasofya Camiinde bunu yapıyoruz. Ramazan bereket ve yardımlaşma ayıdır. Aynı zamanda değerini bilme ayıdır" şeklinde konuştu. "Sosyal yardımlar açısından hummalı bir çalışma aşamasındayız"

Sosyal yardımlarla ilgili bilgi veren Başkan Turan, "Ramazan’a belediyeler olarak sadece biz değil aynı zamanda sosyal yardımlaşma açısından da ayı bir taraftan da hummalı bir şekilde sosyal yardımlar açısından hummalı bir çalışma aşamasındayız. Bu Ramazan ayının coğrafyamızda gelişen olayların bütün mazlum halkların Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da birçok ülkeden olan komşumuz Ukrayna’daki bütün olayların bu vesile ile sona ermesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

Marmaris’te dev ağaçlandırma seferberliği

2025-02-20 14:00 - Marmaris

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Tarsus Belediyesinden Ramazan öncesi sıkı denetim

17:58 - Genel

Sakarya Büyükşehir Ramazan bereketini şehrin her noktasına ulaştıracak

17:57 - Genel

DEM Partili heyetin basın açıklamasına yerli ve yabancı basından yoğun ilgi

17:40 - Genel

DEM Heyetinin İmralı fotoğrafları basına dağıtıldı

17:26 - Genel

Van TSO’da "STK Günü" çalıştayı düzenlendi

17:31 - Genel

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat