?>

Azerbaycan Kültür ve Sanat Günleri” Marmaris’te başladı

Azerbaycan'ın türkiye büyükelçiliği'ne bağlı azerbaycan kültür merkezi’nin projesi olan "azerbaycan kültür ve sanat günü" etkinlikleri marmaris'te başladı. Marmaris'te, antik amfitiyatro sahnesinde açık havada "elvedasız şarkılar" adlı konser yoğun ilgi gördü.

Kültür Sanat - 8 ay önce

Azerbaycan’ın Türkiye Büyükelçiliği’ne bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi’nin projesi olan "Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü" etkinlikleri Marmaris’te başladı. Marmaris’te, Antik Amfitiyatro Sahnesinde açık havada "Elvedasız Şarkılar" adlı konser yoğun ilgi gördü. Programda Azerbaycan’ın kültürü, tarihi, sanatı ve turizmine ilişkin video materyaller gösterilirken gecenin en ilgi çeken eseri ise "Çırpınırdı Karadeniz" adlı eser oldu.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın da katıldığı programda, konuklar Kardeş ülke Azerbaycan’ın müzik ve kültürleri ile tanıştı. Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin de pekişmesi için çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği programda, bir çok sevilen sanatçı sahne aldı. Ünlü sanatçı Bora Gencer’in düzenlediği "Elvedasız Şarkılar" adlı konser programı geceye renk kattı.

Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistanlı sanatçıların sahne aldığı gecede Özbekistanlı Devlet sanatçısı Gülyanag Mammadova Azerbaycan şarkılarını seslendirdiler. Azerbaycanlı genç şarkıcı Aynur İsganderli’nin seslendirdiği "Çırpınırdı Karadeniz" şarkısı izleyicilerden tam not aldı. Türk Dünyasının dayanışmasının öneminin de değinildiği etkinlikte Azerbaycan halk Dansları ekibi de gösteri yaptı.

Etkinlikte "Elvedasız Şarkılar" müzik projesinin başında bulunan ünlü sanatçı Bora Gencer pek çok ünlü sanatçının eserlerini sergiledi.

"Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü" etkinliklerinin 31 Ağustos’ta Antalya’da Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde devam edeceği ve burada sergi açılacağı belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

SALDA GÖLÜ, DÜNYA JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ'NDE

2024-08-30 11:19 - Gündem

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

Tepki yağıyor: Çocuklar geleceğimiz, bırakın çalışsınlar

2024-08-29 12:56 - Marmaris

Selçuk Özdağ: Sorularıma hala yanıt bekliyorum

2024-08-27 14:07 - Siyaset

Iraklılara yeni ikamet izni

2024-08-29 13:30 - Gündem

İlgili Haberler

Şırnak’ta "2. Güçlükonak Doğa, Kültür ve Su Sporları Festivali" başladı

18:11 - Kültür Sanat

SOLOTÜRK Pilotu Bakıcı: "Ay yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça bizlerin maneviyatı arşa çıkıyor. Bu gururu inanılmaz şekilde yaşıyoruz"

18:11 - Kültür Sanat

Kastamonu’da "Uluslararası Çocuk Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu

18:05 - Kültür Sanat

Tarsus’ta çocuklar 23 Nisan’ı kutladı

17:30 - Kültür Sanat

Tarsus, 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı

17:29 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık